Newsitamea.gr
ΧΡΗΣΙΜΑ

Απλοί,φυσικοί τρόποι για να ξεγελάσετε το επόμενο ”δάγκωμα” από ένα έντομο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

432

Απλοί,φυσικοί τρόποι για να ξεγελάσετε το επόμενο ”δάγκωμα” από ένα έντομο!!!

Με την άνοιξη και το καλοκαίρι έρχονται θερμοκρασίες πολύ υψηλές, υπαίθριες δραστηριότητες και δυστυχώς τα έντομα. Τα καλά νέα είναι ότι αν σας δαγκώσουν υπάρχουν απλοί και φυσικοί τρόποι για μία θεραπεία χωρίς χημικές ουσίες!

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Καθηγητή Γκρέγκορη Γκούντμαν από το Ινστιτούτο Δερματολογίας της Βικτώριας, τα “μη-δηλητηριώδη τσιμπήματα εντόμων, από έντομα όπως τα κουνούπια , τρυπούν το δέρμα και τρέφονται με το αίμα σας. Αυτό αποτρέπει την πήξη του αίματος και προκαλεί μια ήπια αλλεργική αντίδραση, και συχνά προκαλεί κοκκινίλες που δημιουργούνται στο δέρμα σας και συνήθως σας φαγουρίζουν πολύ. “Αν ξοδεύετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, την άνοιξη και το καλοκαίρι γνωρίζετε ότι το να αποφύγεται τα δαγκώματα των εντόμων και τα τσιμπήματα των κουνουπιών, είναι σχεδόν αδύνατον. Εδώ είναι μερικοί φυσικοί τρόποι για τη θεραπεία από τα τσιμπήματα των εντόμων, που δεν απαιτούν ένα ταξίδι στο φαρμακείο για να αγοράσετε ειδικές κρέμες ή θεραπείες.

Πώς να μεταχειριστείτε φυσικά τα δαγκώματα από τα έντομα Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σταματήσετε το ξύσιμο. Ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά το ξύσιμο ερεθίζει και βλάπτει το δέρμα . Προσωρινά μπορεί να παρέχει κάποια παρηγοριά αλλά το ξύσιμο χειροτερεύει πολύ την κατάσταση. Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε κάποια αλλεργική αντίδραση. Αν έχετε σοβαρές αλλεργίες σε ένα δάγκωμα από ένα τσίμπημα μιας μέλισσας, πρέπει να το γνωρίζετε . Αλλά, εάν έχετε μια ασυνήθιστα επίμονη αντίδραση σε μια δαγκωματιά, θα μπορούσατε να είστε πράγματι αλλεργικοί και να μην το γνωρίζετε. Πηγαίνετε σε ένα γιατρό να σας κάνει ένα απλό τεστ αλλεργίας για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι κάποια σοβαρή αντίδραση που απαιτεί πρόσθετη θεραπεία.

Πάγος: Η ευκολότερη θεραπεία για δαγκώματα εντόμων είναι ο πάγος. Βάλτε ένα κύβο πάγου για 15 έως 20 λεπτά στο σημείο εκείνο. Θα καταπραΰνει όχι μόνο το δάγκωμα αλλα θα επιβραδύνει την ισταμίνη στο σώμα σας και θα επουλωθεί το δάγκωμα γρηγορότερα.

Πράσινο Τσάι: Οι τανίνες στο τσάι έχουν μια στυπτική ποιότητα έτσι ώστε να ανακουφίζουν άμεσα στο τσίμπημα και τη φαγούρα από τα έντομα . Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το τσάι σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά και μετά να το εφαρμόσετε στο δέρμα σας.

Μέλι: Το μέλι είναι τέλειο για το δέρμα σας για πολλούς λόγους, αλλά είναι αποτελεσματικό ειδικά για την ανακούφιση από δαγκώματα εντόμων. Το μέλι είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό και έτσι βοηθά στην επούλωση του δέρματος από το δάγκωμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διέγραψε στα «μουγκά» χρέη η εφορία: Αυτοί είναι οι υπερτυχεροί που δεν θα πληρώσουν – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Έχει μόνο 1 όρο και το πήρες: Ξεκινά το επίδομα των 1.320 ευρώ για τρόφιμα, είδη βασικής ανάγκης και σχολικά

Efi Nika

Προσοχή: Φορτίζεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο; Δεν υπάρχει χειρότερο λάθος, σοβαρός κίνδυνος

Efi Nika