Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙ

Απλές αλλά βασικές συμβουλές για την ορθή και ασφαλή χρήση του κινητού, για μικρούς και μεγάλους!-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Technology

Απλές αλλά βασικές συμβουλές για την ορθή και ασφαλή χρήση του κινητού, για μικρούς και μεγάλους!-ΒΙΝΤΕΟ

Το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και της ζωής μας. Ειδικά πλέον με τα έξυπνα τηλέφωνα(smart phones), μπορούμε ανά πάσα στιγμή να ελέγχουμε την ηλεκτρονική μας αλληλογραφία, να εργαζόμαστε με αυτά, να επικοινωνούμε πιο εύκολα με ανθρώπους που βρίσκονται μακριά ή δε μπορούμε να συναντήσουμε εύκολα.

Υπάρχουν όμως και κίνδυνοι με τη νέα τεχνολογία που κάλο θα ήταν να τους γνωρίζουμε όλοι μας. Ειδικά εάν ένα ανήλικο μέλος της οικογένειας μας, είναι κάτοχος ενός κινητού τηλεφώνου, τότε οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι και θέλει ιδιαίτερο χειρισμό και προσοχή! Μπορούμε εύκολα, μικροί και μεγάλοι, να πέσουμε θύματα μιας απάτης, μιας ψεύτικης αγοράς, κλοπής προσωπικών δεδομένων, ενός εξυβριστικού ή προσβλητικού μηνύματος. Μη το αφήσετε να περάσει στη τύχη, γιατί πιθανόν θα επαναληφτεί και το μόνο που μπορεί να σας προκαλέσει μια τέτοια κατάσταση είναι άγχος, στρες και προβλήματα στην καθημερινότητα σας.

Πέραν λοιπόν από την ορθή χρήση του, για λόγους υγείας,(μικρής διάρκειας κλήσης, χρήση του ακουστικού(handsfree) ή της ανοιχτής ακρόασης, φόρτιση μακριά από το κρεβάτι κατά τη διάρκεια του ύπνου), καλό είναι να γνωρίζουμε τι άλλους κινδύνους διατρέχουμε και πως μπορούμε να προστατεύουμε! Το βίντεο που ακολουθεί, δίνει απλές και σαφείς οδηγίες, για την ορθή χρήση του κινητού τηλεφώνου. Καλό θα ήταν να το παρακολουθήσουν και τα παιδιά, ώστε να είναι προφυλαγμένα και ενημερωμένα.

[youtube id=”b3BxPDFJTNI” width=”620″ height=”360″]

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: saferinternetGreece

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou