Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Απίστευτο! Τελικά όσοι Μιλάνε Μόνοι τους, είναι Ιδιοφυίες!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

8

Σε μελέτη των ψυχολόγων Daniel Swigley και Gary Lupyan, έφτασαν στο συμπέρασμα πως το να μιλάει κανείς στον εαυτό του, μόνο καλό μπορεί να κάνει!

Και αν το καλοσκεφτείτε, είναι προφανώς αλήθεια. Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στη γη μιλούσαν στον εαυτό τους. Δείτε τους εσωτερικούς μονολόγους των μεγαλύτερων στοχαστών. Κοιτάξτε την ποίηση! Κοιτάξτε την ιστορία!

Ο εγκέφαλος λειτουργεί πιο αποτελεσματικά
Σε ένα πείραμα, ο Swigley και ο Lupya έδωσαν σε 20 άτομα το όνομα ενός αντικειμένου (π.χ ψωμί ή μήλο) και τους είπαν να το βρουν στο σούπερ μάρκετ. Στην πρώτη σειρά πειραμάτων, οι συμμετέχοντες δεν έπρεπε να μιλάνε. Στο δεύτερο σετ, επανέλαβαν το όνομα του αντικειμένου φωναχτά καθώς το έψαχναν στο κατάστημα.

Τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά: όσοι μιλούσαν στον εαυτό τους και επαναλάμβαναν το όνομα του αντικειμένου φωναχτά, είχαν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας στην ανεύρεσή του. Αλλά αυτό δουλεύει μόνο όταν ξέρουμε για τι πράγμα ψάχνουμε και γνωρίζουμε πως μοιάζει.

Σύμφωνα με τον Lupyan: «Το να μιλάει κανείς στον εαυτό του, δεν είναι πάντα χρήσιμο – αν δεν ξέρει πως μοιάζει ένα αντικείμενο, λέγοντας το όνομά του μπορεί να μην έχει καμία επίδραση ή να σας επιβραδύνει. Εάν, από την άλλη πλευρά, γνωρίζετε ότι οι μπανάνες είναι κίτρινες και έχουν ένα συγκεκριμένο σχήμα, λέγοντας “μπανάνα”, ενεργοποιείτε τις οπτικές ιδιότητες του εγκεφάλου για να σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που ψάχνετε.»

Σας βοηθά να οργανώσετε καλύτερα τις σκέψεις σας
Σύμφωνα με την ψυχολόγο Linda Sapadin, μιλώντας φωναχτά στον εαυτό σας σας βοηθά να πάρετε σημαντικές και δύσκολες αποφάσεις.

Σας βοηθά να αποσαφηνίσετε τις σκέψεις σας, να ξεχωρίσετε τι είναι σημαντικό και να λάβετε τις σωστές αποφάσεις.

Σας βοηθά να πετύχετε τους στόχους σας
Κάνοντας μια λίστα με τους στόχους σας και το τι χρειάζετε για να τους πετύχετε, είναι αρκετά δύσκολο. Αν μιλάτε στον εαυτό σας όμως για τα σχέδιά σας, σίγουρα θα ανακαλύψετε κάποια εναλλακτική «διαδρομή» προς την επίτευξή τους. Αν τους αναλύσετε στον εαυτό σας, μέσα από αυτή τη διαδικασία κάθε βήμα θα σας φαίνεται λιγότερο δύσκολο και πιο περιεκτικό.

Όπως το θέτει ο Sapadin, «Μιλώντας στον εαυτό σας για τους στόχους σας, εστιάζετε την προσοχή σας, ενισχύετε το μήνυμα και απομακρύνετε τους αντιπερισπασμούς.»

 

Bright Side,fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea