Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Aπίστευτη κίνηση ανθρωπιάς! Εδώ και 3 χρόνια μεταφέρει καθημερινά στο σχολείο τον ανάπηρο φίλο του!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

56

Aπίστευτη κίνηση ανθρωπιάς! Εδώ και 3 χρόνια μεταφέρει καθημερινά στο σχολείο τον ανάπηρο φίλο του!

Συγκινεί για την καλοσύνη του, ένας μαθητής λυκείου ο οποίος μεταφέρει καθημερινά τον φίλο του, που είναι ανάπηρος στο σχολείο.

Ο λόγος για τον 18χρονο Xie Xu που γνώρισε τον 19χρονο Zhang Chi όταν ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα σε ένα σχολείο της απομακρυσμένης επαρχίας Jiangsu στη βόρεια Κίνα.

china-friends-4.jpg
Ο Zhang πάσχει από μυική δυστροφία, μια πάθηση που οδηγεί σε αποδυνάμωση των μυών με αποτέλεσμα ο ασθενής να αδυνατεί να σηκώσει το ίδιο του το βάρος ώστε να περπατήσει.

Έτσι, ο Xie φρόντιζε επί τρία χρόνια εθελοντικά τον 19χρονο συμμαθητή του, Zhang Chi Τον βοηθούσε επίσης να τρώει αλλά και να πλένει τα ρούχα του.

china-friends-7.jpg
Σε ένα μήνα, οι δρόμοι των δύο αγοριών θα χωριστούν καθώς ο Xie θα ξεκινήσει τις σπουδές του στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Nanjing. Τι θα γίνει λοιπόν όταν ο Zhang μείνει μόνος;

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη αναφορά των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τα ανθρώπινα διακαιώματα στην Κίνα, υπάρχει μεγάλο κενό στα νομικά δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και είναι δύσκολη η χορήγηση κάποιου επίσημου προγράμματος βοήθειας που να τους δίνει πλήρη ανεξαρτησία.

china-friends-8.jpg
china-friends-9.jpg

www.star.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika