Newsitamea.gr
AMEA news

Απίστευτη καταγγελία:Αδιαφορία και μηδέν σεβασμός για την Πρόσβαση των ΑμεΑ!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

567

Απίστευτη καταγγελία:Αδιαφορία και μηδέν σεβασμός για την Πρόσβαση των ΑμεΑ!

Μια απίστευτη καταγγελία από έναν συνάνθρωπο μας ο οποίος ζητάει το πιο απλό πράγμα να μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει από το αυτοκίνητο του με ασφάλεια. Κάτι για το οποίο τον έχουν δυσκολέψει οι εργασίες και οι αλλαγές που έγιναν από τον δήμο στον οποίο κατοικεί και που ο ίδιος ο δήμος του είχε δώσει τον συγκεκριμένο χωρο στάθμευσης για να παρκάρει το αυτοκίνητο του. μια επιστολή που ήρθε από τον Χρήστο Τσέλιο στο newsitamea.gr ώστε να αναδείξει την αδιαφορία ενός απρόσωπου δήμου όπως είναι ο Δήμος Μεταμόρφωσης που ενώ έχει την απαίτηση ο συγκεκριμένος συμπολίτης μας να καταβάλει τα δημοτικά τέλη που του αναλογούν ο ίδιος ο Δήμος αδιαφορεί για έναν πολίτη του.

Καλησπέρα με λένε Χρήστο Τσέλιο και θέλω να κάνω μια καταγγελία για τον Δήμο Μεταμόρφωσης όπου και είναι η κατοικία μου. Είμαι Α.με.Α με ποσοστό αναπηρίας 70% και εδώ και ένα χρόνο ο Δήμος μου έχει κάνει πολύ δύσκολη την μετακίνηση μου από και προς το αυτοκίνητο μου. Έχει στρώσει τους δρόμους με κυβόλιθους, τον έχει κάνει κάθοδο με αποτέλεσμα να παρκάρουμε αναγκαστικά στην αριστερή πλευρά του δρόμου επειδή στην δεξιά πλευρά του δρόμου είναι το παρκινγκ από τις πολυκατοικίες. από εδώ αρχίζουν τα δύσκολα αφού στην αριστερή πλευρά ο Δήμος έχει φτιάξει παρτέρια με φυτά και όπως καταλαβαίνετε η πόρτα του οδηγού όταν ανοίγει πρέπει να πατήσω πάνω στις λάσπες και τα φυτά.

Έχω κάνει τρεις γραπτές αιτήσεις στον Δήμο από τον Οκτώμβρη του 2013 αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει καμία απάντηση, μόνο κάποια στιγμή από ένα τηλεφώνημα που είχα κάνει ήρθε ο αντιδήμαρχος κύριος Κολοβός μαζί με την μηχανικό του Δήμου κυρία Τσέβα και μου είπαν ότι έχω δίκιο και ότι θα αλλάξουν την κατεύθυνση του δρόμου γιατί έχουν πρόβλημα όλοι οι οδηγοί, αλλά έχουν περάσει 8 μήνες και σε νεότερη επικοινωνία που είχα με την κυρία Τσέβα τον Σεπτέμβριο της είπα ότι κινδυνεύω να πέσω και να πάθω μεγαλύτερη ζημιά. Μου είπε ότι καταλαβαίνει το πρόβλημα αλλά να περιμένω και όταν την ρώτησα πόσο ακόμα να περιμένω δεν μου απάντησε. Στον δρόμο υπήρχαν οι πινακίδες στάθμευσης που μου έδωσε ο Δήμος και μετά έγινε η μονοδρομήσει με όλα αυτά που σας έχω γράψει.

Το αναπηρικό αμαξίδιο δεν μπορεί να προχωρήσει πάνω στους κυβόλιθους αλλά ούτε και υπάρχουν ράμπες στα πεζοδρόμια για τους Α.με.Α και μου απάντησαν ότι δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Θέλω να μου πείτε που μπορώ και πώς να βρω το δίκιο μου.

567 678

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou