Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ: Ξήλωσαν τα παγκάκια για να μην κοιμούνται οι άστεγοι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

978

ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ: Ξήλωσαν τα παγκάκια για να μην κοιμούνται οι άστεγοι

Σφοδρές αντιδράσεις στη Γαλλία-Τι απαντά η δημοτική αρχή για την απόφαση αυτή

Μετά την… φαεινή ιδέα που είχε η πόλη Ανγκουλέμ να περιφράξει τα παγκάκια κοντά σε δημόσια έκθεση την παραμονή των Χριστουγέννων ώστε να διώξει τους αστέγους, άλλη μια πόλη της Γαλλίας ήρθε να δεχτεί σφοδρή πολεμική.

n-ANGOULEME-BANC-large570.jpg
Για το Περπινιάν ο λόγος, όπου η δημοτική αρχή, ξήλωσε εν μια νυκτί τα παγκάκια της πόλης, ώστε να μην κοιμούνται πάνω σε αυτά οι άστεγοι.

Η απάνθρωπη αυτή τακτική, προκάλεσε σάλο αντιδράσεων, ενώ την καταγγελία έκανε η περιβαλλοντική οργάνωση «France Nature Environnement»:

«Υπήρχαν ήδη λίγα παγκάκια στο Περπινιάν, όμως τους τελευταίους μήνες, πολλές δεκάδες παγκάκια ξηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας» δήλωσε Μαρκ Μεγιέ, πρόεδρος της Frene 66, του τοπικού παραρτήματος της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Το γεγονός, επιβεβαίωσε και ο αντιδήμαρχος της πόλης Περπινιάν, Πιερ Παρά, ο οποίος ανήκει στο δεξιό κόμμα «Ένωση για Λαϊκό Κίνημα». Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο για το συμβάν, απάντησε ότι η δημοτική αρχή «είχε ξηλώσει 5 ή 6 παγκάκια», προσθέτοντας πως:

«Οι περίοικοι είχαν καταγγείλει περιστατικά παρενοχλήσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα οποία είχαν διαπραχθεί από ανθρώπους κάθε είδους κοινωνικής προέλευσης και όχι μόνο άστεγους».

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι «η δημοτική αρχή θα αντικαταστήσει χωρίς αμφιβολία τα παγκάκια με τις τέσσερις θέσεις που ξήλωσε από παγκάκια μίας θέσης, όπου μπορούμε να ξεκουραστούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά δεν επιτρέπουν σε πολλούς να κάτσουν ο ένας πάνω στον άλλο, ούτε να ξαπλώσουν».

www.star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λατρεμένη ανιψούλα, πήγε τον vεκρό θείο της σε τράπεζα με το καροτσάκι για να υπογράψει δάνειο 3.000 ευρώ – BINTEO

Efi Nika

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika