Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Απάνθρωποι προσπάθησαν να διώξουν 8χρονο από το χωριό του γιατί είχε AIDS

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

4555

Απάνθρωποι προσπάθησαν να διώξουν 8χρονο από το χωριό του γιατί είχε AIDS

Μολύνθηκε μέσω της μητέρας του

Στην Κίνα όσοι είναι φορείς του ιού HIV και του AIDS αντιμετωπίζουν μεγάλες διακρίσεις, ενώ κάποιες φορές ακόμη και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας αρνούνται να τους αγγίξουν. Αυτή τη φορά, η περίπτωση ενός 8χρονου έγινε γνωστή, προκαλώντας παγκόσμιο σοκ.

Ο λόγος για τον Κουν Κουν, ο οποίος κατάγεται από ένα χωριό της νοτιοδυτικής επαρχίας Σετσουάν, της Κίνας και μολύνθηκε από τον ιό HIV μέσω της μητέρας του. Εκείνος διαγνώστηκε ότι έχει AIDS το 2011 και αμέσως μόλις έγινε γνωστό αποβλήθηκε από το σχολείο του και εξοστρακίστηκε από τους συγχωριανούς του, με έναν από αυτούς να τον αποκαλεί «ωρολογιακή βόμβα».

Στις αρχές Δεκεμβρίου περισσότεροι από 200 χωρικοί, περιλαμβανομένων του πατέρα και του παππού του παιδιού υπέγραψαν μια αίτηση για να εκδιωχθεί το παιδί από το χωριό. «Κανείς δεν θέλει να παίξει μαζί μου», είπε ο 8χρονος στο «Guardian».

Ο δήμαρχος του χωριού έσπευσε να διευκρινίσει πως το αγόρι έχει τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους κατοίκους και ότι η τοπική κυβέρνηση θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για τον ιό.

 

www.star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika