Newsitamea.gr
AMEA news ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΜΕΑ ΠΑΡΟΧΕΣ- ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΜΕΑ

Απαλλάσσονται οι ΑμεΑ άνω του 80% απο το τέλος επιτηδεύματος

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea1

Απαλλάσσονται οι ΑμεΑ άνω του 80% απο το τέλος επιτηδεύματος

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στην βουλή από το υπουργείο Οικονομικών προβλεπεται η απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία άνω του 80% απο το τέλος επιτηδεύματος

Ειδικότερα όπως αναφέρει η τροπολογία «Από το οικονομικό έτος 2013 και εφεξής, εξαιρούνται από την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος τα πρόσωπα που ασκούν ατομική εμπορική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα και παρουσιάζουν αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του ογδόντα τοις εκατό (80%).»

Εκτός από την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ΑμεΑ με ποστό αναπηρίας άνω ή ίσο με του 80% κατατέθηκαν και άλλες τροπολογίες που προβλέπονται τα κάτωθι:

Φορολογείται με συντελεστή 13% η διαφορά που προκύπτει μεταξύ του τεκμαρτού και του συνολικού εισοδήματος, εφόσον ο φορολογούμενος έχει εισόδημα μόνο από ατομική αγροτική επιχείρηση ή εφόσον το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων του προκύπτει από ατομική αγροτική επιχείρηση (σήμερα είναι διαφορά φορολογείται με συντελστή 26%).

Ορίζεται ότι ως τίμημα αγοράς ακινήτων λαμβάνεται το ποσό της συνολικής επιβάρυνσης, όπως προκύπτει από τα οικεία πωλητήρια συμβόλαια, εκτός αν από έλεγχο προκύπτει μεγαλύτερο ποσό, οπότε λαμβάνεται υπ΄όψιν το ποσό αυτό

Αποσυναρτάται η υποχρέωση ιδιοχρησιμοποίησης των ακινήτων που ανήκουν σε μετατρεπόμενες επιχειρήσεις με κύριο αντικείμενο εργασιών την κατασκευή ή εκμετάλλευση ακινήτων, προκειμένου να απαλλαγούν από το φόρο μεταβίβασης ακινήτων.

Για την διαδικασία παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας σε περιπτώσεις αξιοποίησης δημοσίων κτημάτων ορίζεται ότι:

α) για παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού η απόφαση εκδίδεται από τον υπουργό Οικονομικών. Το αντάλλαγμα καθορίζεται ανά πενταετία με απόφαση του αρμόδιου οργάνου και μπορεί να αναπροσαρμόζεται κατά την διάρκεια της πενταετίας αν διαπιστωθεί σημαντική αύξηση της μισθωτικής αξίας του ακινήτου. Η παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας που έχουν χαρακτηριστεί Τουριστικά Δημόσια Κτήματα, καθώς και των επ’ αυτών νομίμως υφισταμένων συστατικών και παραρτημάτων, διενεργείται με απόφαση του φορέα διοίκησης των κτημάτων,

β) για την έκδοση της απόφασης παραχώρησης υποβάλλεται αίτηση του κυρίου της επένδυσης ή του έλκοντος εξ αυτού δικαιώματα στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία.

Παρατείνεται μέχρι 31 Οκτωβρίου 2014 η προθεσμία για την υποβολή των στοιχείων για την κατάρτιση των φακέλων των μητρώων κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών.

Ο αναδιορισμός λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους επιτρέπεται μέχει και το βαθμό του Δικαστικού Πληρεξουσίου Α (σήμερα είναι του Παρέδρου).

Οι εκκρεμείς κατά την 8η Αυγούστου 2014 διαδικασίες καθορισμού αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης για τις οποίες έχει εκδοθεί πράξη καθορισμού από την αρμόδια Επιτροπή ολοκληρώνονται με τις διατάξεις του νόμου 2791/2001, όπως αυτός ίσχυε μέχρι την τροποποίησή του.

 

ΠΗΓΗ:www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou