Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Απαλλαγείτε από τους λεκέδες, τις φακίδες και την υπέρχρωση χρησιμοποιώντας αυτή τη φυσική συνταγή που περιέχει 2 συστατικά!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τι είναι η υπέρχρωση;

Η Υπερμελάγχρωση είναι μια διαταραχή η οποία χαρακτηρίζεται από σκοτεινές περιοχές στο δέρμα και αυτό προκαλείται από την αυξημένη ποσότητα της μελανίνης, είναι η σκούρα χρωστική ουσία του δέρματος. Η έκθεση στο φως του ήλιου, τη μητρότητα, ορισμένες προϋποθέσεις, η γήρανση ή ένα τραύμα μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες της μελανίνης και να δημιουργήσει μια μη – αισθητική καφέ κηλίδα που είναι χαρακτηριστικό αυτού του καλοήθους πρόβληματος.

Θα μπορούσαμε να το χωρίσουμε σε 2 ομάδες: εσωτερική και εξωτερική. Οι εξωτερικές αιτίες μπορεί να είναι αυτά που προέρχονται από την ατμόσφαιρα, όπως η άμεση έκθεση σε ηλιακό φως, ή οι χημικές ενώσεις (βηταξολόλη, μινοκυκλίνη, τα οιστρογόνα, προγεστερόνη, κλπ.) Οι εσωτερικές αιτίες μπορεί να εκ γενετής – λαοί με πιο σκούρο δέρμα που είναι πιο επιρρεπείς να αναπτύξουν αυτόν τον όρο.

Οι φακίδες, οι κηλίδες της ηλικίας καθώς και κηλίδες από το φως του ήλιου που δημιουργήθηκαν από τις επικίνδυνες υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου που βλάπτουν τη μελανίνη και επίσης μπορούν να προκαλέσουν προσωρινό ή μόνιμο αποχρωματισμό. Εξαιρετικά χαρακτηριστικά, μπορείτε να δείτε σε αυτές τις δυσχρωμίες στο πρόσωπο και τα χέρια. Επίσης, ότι μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μέρος του δέρματος που έχει υποστεί τις ακτίνες του ηλίου.

Τα σημάδια από ζημιές ή χειρουργικές επεμβάσεις θα μπορούσανε επίσης να προκαλέσουνε αποχρωματισμό του δέρματος, ή ακόμη όταν το πρόβλημα έχει φύγει, οι σκοτεινές περιοχές μπορεί να έχουνε μείνει.

Το μέλασμα είναι μια υπέρχρωση του δέρματος που εμφανίζεται σε όλη την εγκυμοσύνη, αν και μερικές φορές μπορεί να επηρεάσει και τα παιδιά. Τυπικά, αυτό ονομάζεται μάσκα εγκυμοσύνης, λόγω των καφέ μερών που εμφανίζονται στο πρόσωπο – κυρίως τη μύτη όπως επίσης και τα μάγουλα. Κανονικά, αυτή η ασθένεια εξαφανίζεται από μόνη της μετά την εγκυμοσύνη και δεν προκαλεί κανένα είδος σημαντικών προβλημάτων.

Φυσική θεραπεία για υπέρχρωση – η συνταγή:

Σε 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκούμη (turmeric – κουρκουμίνη)
Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Ανακατέψτε τα καλά
Εφαρμόστε στην προσβεβλημένη περιοχή
Αφήστε 15 λεπτά για να στεγνώσουν
Και να το πλύνετε με κρύο νερό
Αμέσως μετά από αυτό δεν πρέπει να εκθέσετε το δέρμα σας στον ήλιο!
Συνιστάται να το εφαρμόσετε πριν πάτε στο ντους.
Επαναλάβετε το αυτό 1 ή 2 φορές την μέρα μέχρι να παρατηρήσετε κάποια βελτίωση.

Αυτή η απλή λύση βασίζεται στις αρχές της Αγιουρβέδα, η οποία είναι μία αρχαία θεραπεία της ινδικής επιστήμης και είναι πραγματικά αποτελεσματική.

Το λεμόνι προκαλεί απολέπιση του δέρματος και δίνει λάμψη στο δέρμα. Και η κουρκούμη, εκτός του ότι είναι αποτελεσματική στο να καταστεί το δέρμα ελαφρύτερο (και οι άνθρωποι στην Ινδία το γνωρίζουν καλά), καθιστά επίσης τη λάμψη της επιδερμίδας και έχει αντι – φλεγμονώδη δράση.

Οι άνθρωποι που έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα μπορούνε να προσθέσουνε λίγο νερό στο χυμό λεμονιού ή να το αντικαταστήσουνε με γάλα.

Δοκιμάστε το, και δεν θα απογοητευτείτε!

* Μαρία Κρεμμύδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika