Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Απαλλαγείτε από την αϋπνία με τσάι μπανάνας!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

e7b279

Απαλλαγείτε από την αϋπνία με τσάι μπανάνας!!

Αν έχετε προβλήματα στον ύπνο σας έχουμε μια λύση! Αποφύγετε να πίνετε διάφορα χάπια που βελτιώνουν τον ύπνο και επηρεάζουν τη χαλάρωση του σώματος. Αυτό δεν είναι ένας υγιεινός τρόπος, επειδή αργότερα μπορεί να προκαλέσει επιδράσεις που είναι αρνητικές για το σώμα. Σας παρουσιάζουμε μια φυσική τροφή που θα λύσει το πρόβλημα με τον ύπνο και θα σας κάνει να αισθανθείτε φρέσκοι το πρωί.

Θρεπτικά μιλώντας, είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, όπως φώσφορο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνη Α, Β6, φολικό οξύ και βιταμίνη C. Επίσης το τσάι μπανάνας ηρεμεί το νευρικό σύστημα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στην ρύθμιση της πίεσης του αίματος, τη δυσπεψία, το διαβήτη, τη δυσκοιλιότητα, τα έλκη, τις αιμορροΐδες, την απώλεια συγκέντρωσης, τη παχυσαρκία, τη μέθη και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι μπανάνες είναι ο πραγματικός εχθρός της αϋπνίας επειδή περιέχουν τρυπτοφάνη, μια ουσία που διεγείρει την παραγωγή της σεροτονίνης στον οργανισμό. Με αυτό τον τρόπο θα ηρεμήσει το σώμα και θα κοιμηθείτε γρήγορα. Πρόσθετες μελέτες έχουν δείξει ότι οι φλούδες μπανάνας έχουν τα λιγότερα ίχνη φυτοφαρμάκων το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την προετοιμασία του τσαγιού από σαρκώδη φρούτα που κατάγονται από την Ινδία.

Προετοιμασία του τσαγιού:

Σε μισό λίτρο βραστό νερό προσθέστε μία μη αποφλοιωμένη μπανάνα στην οποία προηγουμένως έχετε κόψει τις άκρες. Αφήστε να ”ψηθεί” για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την μπανάνα και το τσάι είναι έτοιμο για να το πιείτε. Η γεύση αυτού του εξαιρετικά ασυνήθιστου τσαγιού, θα σας αφήσει άφωνους. Μην πετάτε τη μαγειρεμένη μπανάνα. Μπορείτε να τη φάτε ή να την αναμίξετε σε ένα μπλέντερ με άλλα φρούτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

Πόση πρωτεΐνη χρειάζεσαι πραγματικά;

Efi Nika

Υπέρταση: Το υπερτρόφιμο που ρίχνει την πίεση στους 60ρηδες – Διαβάστε τι έδειξε η έρευνα

Γιώργος Newsitamea