Newsitamea.gr
AMEA news ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Άνθρωποι με πρόβλημα όρασης συνεργαζόμενοι άριστα με βλέποντες..

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

stegi

Άνθρωποι με πρόβλημα όρασης συνεργαζόμενοι άριστα με βλέποντες..

Άνθρωποι με πρόβλημα όρασης συνεργαζόμενοι άριστα με βλέποντες, αποτελούν την ομάδα χορευτών σύγχρονου χορού, που σας καλούν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στις 8 το βράδυ στην κεντρική σκηνή, στα πλαίσια του διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access.

Προσοχή! Για Άτομα με Αναπηρία και για το συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν αλλά για να εξασφαλιστούν οι θέσεις τους πρέπει να παραλάβουν τα δωρεάν εισητήριά τους διότι οι θέσεις που έχουν απομείνει είναι ελάχιστες.

Παρασκευή 27 Φλεβάρη στις 8:30 το βράδυ ζευγάρια χορευτών με και χωρίς αναπηρία θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Συγγρού 107.

Σας περιμένουμε!

Η Αθήνα θα δει το χορό… διαφορετικά!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access, που θα διεξαχθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ως «κορύφωση» του ευρωπαϊκού προγράμματος Unlimited Access, αποτελεί το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού που γίνεται στην Ελλάδα για ανθρώπους με αναπηρία και χωρίς αναπηρία. Ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους στη Στέγη, με ένα μήνυμα: Πάνω στη σκηνή του χορού είμαστε όλοι ίδιοι!

Το 2012, με αφορμή το Unlimited Festival που οργανώθηκε στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας στο Λονδίνο, τέσσερις φορείς –British Council, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Vo’ Arte (Πορτογαλία) και Croatian Institute for Movement and Dance (Κροατία)– ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα, το Unlimited Access. Βασικοί στόχοι του ήταν η δημιουργία και η προβολή παραστάσεων χορού για ανθρώπους με αναπηρία και η αναθεώρηση του τρόπου αντιμετώπισής τους στο χώρο του πολιτισμού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Στέγη πραγματοποίησε τα δύο τελευταία χρόνια μια σειρά εργαστηρίων σύγχρονου χορού, στα οποία συμμετείχαν άνθρωποι με διαφορετικές αναπηρίες, αλλά και χωρίς αναπηρία, επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

Οι μεικτές ομάδες που δημιουργήθηκαν, «δούλεψαν» με το σώμα , πειραματίστηκαν με την κίνηση και εμπνεύστηκαν τη δική τους παράσταση , με στόχο το Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access στην Αθήνα, με το οποίο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα.

 

  Δείτε περισσότερα Σύγχρονος χορός από άτομα με αναπηρία στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea