Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Νόμισαν ότι είναι άσχημες μέχρι που ένας φωτογράφος τις έκανε να συνειδητοποιήσουν την αλήθεια -ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

newsitamea

Νόμισαν ότι είναι άσχημες μέχρι  που ένας φωτογράφος τις έκανε να συνειδητοποιήσουν την αλήθεια -ΒΙΝΤΕΟ 

Όταν οι άνθρωποι με αναπηρίες νιώθουν όμορφα

Καμία από αυτές τις καταπληκτικές γυναίκες δεν πίστευε ότι ήταν ωραία μέχρι που ένας άντρας άλλαξε τη ζωή τους.Ο Ρικ Γκουντόττι είναι ένας διάσημος φωτογράφος που δεν επιθυμούσε τίποτα περισσότερο παρά οι άνθρωποι με αναπηρίες να νιώθουν όμορφα. 

Ο Ρικ Γκουντόττι είναι ένας φωτογράφος που άφησε τον κόσμο της μόδας για να δέιξει ότι η ανθρώπινη ομορφιά δεν υπάρχει μόνο στα εξώφυλλα των περιοδικών. Ο φωτογράφος δούλεψε με ανθρώπους που έχουν ορατές γενετικές παθήσεις ,όπως ο αλμπινισμός γιατί αυτοί οι άνθρωποι  συνήθως δεν θεωρούν τον εαυτό τους όμορφο.Ο Ρικ όμως τους θεωρεί όμορφους και χρησιμοποιεί την τέχνη του να αναδείξει την ομορφιά που υπήρχε πάντα σ’αυτούς τους ανθρώπους.

Έγινε γνωστός δουλεύοντας με μοντέλα ,όπως τη Σίντι Κρώφορντ και τώρα εργάζεται με λιγότερο διάσημα πρόσωπα. Θεωρεί την Κρόφορντ συναρπαστική αλλά και  την Μάργκαρετ το ίδιο και την Κριστίνα. Η Κριστίνα ήταν το πρώτο παιδί που μπήκε στο στούντιό του και μπήκε μέσα μαζεμένη και με το κεφάλι κατεβασμένο.Ο Ρικ την οδήγησε στον καθρέφτη και της είπε:”’Κριστίνα ,κοίτα τον εαυτό σου,είσαι έξοχη!’’ και έσκασε ένα μεγαλο χαμόγελο το κορίτσι.

Πριν από 17 χρόνια είδε ο Γκουντόττι τη Μάργκαρετ που είχε αλμπινισμό σε στάση λεωφορείου και εκείνη τη στιγμή άλλαξε η ζωή του παρ’ότι η Μάργκαρετ αρχικά αρνήθηκε να τη φωτογραφήσει.Η αρχική του αντίδραση ήταν ότι ήθελε να βρει περισσότερες φωτογραφίες ανθρώπων σαν κι αυτό το παιδί. Ανέτρεξε σε ιατρικά βιβλία και ήταν σαν να έφαγε γροθιά στο στομάχι με όλες αυτές τις φωτογραφίες.

Ήταν αρνητικές και τους έλειπε η ανθρωπιά.Ο  ίδιος αποφάσισε να το αλλάξει αυτό.Όταν οι φωτογραφίες του δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό ‘’Life’’, βοήθησε στην απελευθέρωση και άλλων ατόμων με γενετικές παθήσεις,μαζί  τη Μάργκαρετ η οποία τελικά του επέτρεψε να τη φωτογραφήσει.Αισθάνθηκε ότι ήταν ο εαυτός της μετα τη φωτογράφηση.Μέσω του μη κερδοσκοπικού ‘’Positive Exposure’’  ο Γκουντόττι αγγίζει ζωές ανθρώπων και ανοίγει τα μάτια. Μια μητέρα λέει ότι,όταν φωτογραφήθηκε ο μικρός γιος της από τον Ρικ τότε κατάλαβε πόσο όμορφος ήταν.

Μια άλλη κοπέλα άρχισε μετα τη φωτογράφηση να αποδέχεται τον εαυτό της.Ο φωτογράφος επιθυμεί να δημιουργήσει στους ανθρώπους που φωτογραφίζει την αίσθηση ότι ανήκουν και συμμετέχουν στην κοινωνία,να αγαπούν την ιδέα της ποικιλίας και να νιώθουν άνετα με τον εαυτό τους.

Δείτε το καταπληκτικό βίντεο

 

Μ.ΣΟΦΙΑ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika