Newsitamea.gr
AMEA news ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανοιχτά Σχολεία:Πρόγραμμα δωρεάν δράσεων για Α.με.Α

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δωρεάν δράσεις δημιουργικής έκφρασης, τέχνης και προεπαγγελματικής κατάρτισης που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, του δήμου Αθηναίων.

Δράσεις για την υποστήριξη, ένταξη και δημιουργική απασχόληση ατόμων με αναπηρία υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων. Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία έχει θέσει ως στόχο να αλλάξει το χαρακτήρα και τη δυναμική της γειτονιάς, διατηρώντας τα σχολικα κτίρια ανοιχτά και φωτισμένα και μετατρέποντας τα σε κέντρα συνάντησης και δημιουργίας φιλοξενώντας δράσεις για όλους.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία συνεργάζεται με ένα πλήθος φορέων, οι οποίοι υλοποιούν δράσεις με στόχο την κοινωνικής επανένταξη ατόμων με κινητική αναπηρία. Οι Griego Latinο προάγουν την ενσωμάτωση και διδάσκουν λάτιν χορούς σε Α.με.Α και άτομα τυπικής ανάπτυξης όλων των ηλικιών ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και παρουσιάσεις χορού και σε σχετικές ημερίδες.

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων προσκαλεί παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, έφηβους, ενήλικες με αυτισμό και άτομα τυπικής ανάπτυξης να «δημιουργήσουν μαζί» σε μια δράση ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης.

Από αυτόν το μήνα, το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία ανακοινώνει τη συνεργασία του με την ΑΜΚΕ «Για μια Καλύτερη Ζωή», η οποία έχει προγραμματίσει την διεξαγωγή σεμιναρίων μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής, με στόχο να εκπαιδεύσει άτομα με ειδικές ανάγκες, σε βασικές δεξιότητες ώστε να στηρίξει την επαγγελματική τους αποκατάσταση σε χώρους εστίασης. Επιπλέον, ο εν λόγω φορέας θα υλοποιήσει και σεμινάρια καλλιέργειας – κηπουρικής, τα οποία ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν μια ξεχωριστή επαφή με τη φύση, εκπαιδεύοντας τους στην παρατήρηση αλλαγών που συμβαίνουν σε αυτήν και εξοικειώνοντας τους με τη διαδικασία καλλιέργειας, από το φύτεμα σπόρων μέχρι τη συγκομιδή.

«Στόχος των σεμιναρίων είναι η κοινωνική ένταξη ατόμων με νοητική υστέρηση, ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές, στο φάσμα του αυτισμού ή με κινητικά προβλήματα, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η καλλιέργεια δημιουργικού πνεύματος και η επαγγελματική τους αποκατάσταση, » αναφέρει η Κατερίνα Φίλη, Ειδική Παιδαγωγός, Ψυχολόγος και Υπεύθυνη της ΑΜΚΕ Για μια Καλύτερη Ζωή.

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία, μέσω της Αντιδημαρχίας για το Παιδί, ανακοινώνει την ενεργό συμμετοχή του στο θεσμό του δήμου Αθηναίων που ορίζει τον Μάρτιο ως Μήνα Εξοικείωσης με την Αναπηρία και προγραμματίζει μια σειρά από δράσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν στα Ανοιχτά Σχολεία. Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν ομιλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, παρουσιάσεις από φορείς που στοχεύουν στην κοινωνική επανένταξη ατόμων με αναπηρία, δημιουργικά και ψυχαγωγικά εργαστήρια. Τα Ανοιχτά Σχολεία όπου θα υλοποιηθούν οι δράσεις και οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν εντός των ημερών.

Για δήλωση συμμετοχής, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του προγράμματος www.athensopenschools.gr ή να καλέσουν στο 210 5277089.

Οι δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou