Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Άνδρας: οι τροφές με βιταμίνες που αυξάνουν τη λίμπιντο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9634865015173789890

Η φύση είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, για να θωρακίσουμε το σώμα μας -προληπτικά και συμπληρωματικά των κατάλληλων συμβουλών από ειδικούς. Γίνεται να μην φρόντιζε και για την ανδρική σεξουαλική υγεία;

Συγκεντρώνοντας πληροφορίες για το καρπούζι και μαθαίνοντας ότι μεταξύ άλλων, ενδέχεται να είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της ήπιας στυτικής δυσλειτουργίας, αναζητήσαμε και μαζέψαμε και μερικές άλλες τροφές, με παρομοίως ευεργετικές ιδιότητες για τους άνδρες.

Αυτές οι τροφές μπορούν να ενισχύσουν την ανδρική λίμπιντο, καθότι είναι πλούσιες σε 5 συγκεκριμένα στοιχεία, η λήψη των οποίων -πάντα στο πλαίσιο μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής- θωρακίζει τη λειτουργία του αναπαραγωγικού και ενισχύει τις σεξουαλικές ορμές.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε είναι γνωστό ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της ακμής, του διαβήτη και των εγκεφαλικών επεισοδίων. Εκτός όμως όλα αυτά, η βιταμίνη Ε αυξάνει και την παραγωγή τεστοστερόνης και μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση και διατήρηση της ανδρικής γονιμότητας σε υψηλά επίπεδα.

Άνδρας: οι τροφές με βιταμίνες που αυξάνουν τη λίμπιντο

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε: τα σπαράγγια, τα χόρτα, τα πράσινα γογγύλια, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα βατόμουρα και το μπρόκολο.

Ψευδάργυρος

Τα επίπεδα της τεστοστερόνης παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανδρική λίμπιντο και ο ψευδάργυρος -απαραίτητος ούτως ή άλλως για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα- αποτελεί έναν καλό τρόπο ενίσχυσης της παραγωγής αυτής της ορμόνης και κατ’ επέκταση της σεξουαλικής επιθυμίας. Ο ψευδάργυρος διαπιστώθηκε ότι συνδέεται, επίσης, με τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και κατά συνέπεια, η ανεπαρκής πρόσληψη ψευδαργύρου μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλό αριθμό και προβλήματα γονιμότητας.

Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο: τα στρείδια, το κοτόπουλο, η μπριζόλα, τα αυγά, το φυστικοβούτυρο και το γάλα.

Βιταμίνες Β

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι πιθανό η μειωμένη πρόσληψη βιταμινών του συμπλέγματος Β να συμβάλλει στη μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας. Ειδικότερα η βιταμίνη Β12, για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας στον οργανισμό και η έλλειψή της ίσως σημάνει πρόβλημα. Σε γενικές γραμμές, τα συστατικά που αυξάνουν την ενέργεια, μπορούν επίσης να ενισχύσουν τη λίμπιντο.

Άνδρας: οι τροφές με βιταμίνες που αυξάνουν τη λίμπιντο

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β12: το συκώτι, τα μύδια και ο τόνος. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β6: τα πουλερικά, τα θαλασσινά, η μπανάνα και το σπανάκι. Τροφές πλούσιες σε νιασίνη (Β3): το κοτόπουλο, ο σολομός, ο τόνος, τα όσπρια και τα φυστίκια. Τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ (Β9): το ψωμί, το ρύζι, τα φρούτα και τα λαχανικά. Τροφές πλούσιες σε βιοτίνη (Β7): το συκώτι, οι κρόκοι αυγών και το αβοκάντο.

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο αυξάνει την παραγωγή των σεξουαλικών ορμονών, όπως τα οιστρογόνα και τα ανδρογόνα, καθώς και ορισμένων νευροδιαβιβαστών που ενισχύουν τη σεξουαλική ορμή. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι το μαγνήσιο μειώνει τις πιθανότητες να εκδηλώσουμε κρίση κεφαλαλγίας και συμβάλλει στην καταπολέμηση του στρες.

Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο: οι αγκινάρες, οι μπανάνες, τα ξερά σύκα, τα δαμάσκηνα, το γιαούρτι, το σπανάκι και οι πατάτες.

Σελήνιο

Σχεδόν το 50% της ποσότητας του σεληνίου που βρίσκεται στον οργανισμό των ανδρών εντοπίζεται στους όρχεις. Γιατί; Το σελήνιο βοηθά στην παραγωγή σπέρματος. Συν τοις άλλοις, το σελήνιο αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό παράγοντα που καθυστερεί τη γήρανση του δέρματος και διατηρεί την ελαστικότητα των ιστών.

Άνδρας: οι τροφές με βιταμίνες που αυξάνουν τη λίμπιντο

Τροφές πλούσιες σε σελήνιο: τα καρύδια, ο τόνος και τα στρείδια.

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea

Δεν αρέσει το φαγητό στο παιδί; Ποιες «στρατηγικές» μπορούν να ακολουθήσουν οι γονείς

Penni Syggrou

Αυγά, πατάτες, καφές, ποπ κορν: Τα τρόφιμα που δεν κατηγορούμε αδίκως

Efi Nika