Newsitamea.gr
ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ανάπηρη γυναίκα τους εκπλήσσει όλους όταν σηκώνεται όρθια και αρχίζει να περπατάει στο διάδρομο της εκκλησίας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

flg_aug22_02-798x418

Ανάπηρη γυναίκα τους εκπλήσσει όλους όταν σηκώνεται όρθια και αρχίζει να περπατάει στο διάδρομο της εκκλησίας.

Μία νύφη που περπατάει στο διάδρομο της εκκλησίας είναι το πιο συγκινητικό στιγμιότυπο ενός γάμου που μένει περισσότερο χαραγμένο στη μνήμη.

Και καθώς όλοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους σ’ αυτήν, η νύφη θα θέλει να θυμάται τόσο αυτή όσο και οι άλλοι για πάντα αυτή τη στιγμή.

Για την 25χρονη Jaquie Goncher αυτό σήμαινε πως θα εγκατέλειπε επιτέλους το αναπηρικό αμαξίδιο από το οποίο ήταν πλήρως εξαρτημένη για 8 χρόνια. 

Μία μέρα που θα ήθελε να ξεχάσει

Ενώ βρισκόταν σε φιλικό σπίτι και κολυμπούσε στην πισίνα τους, η Jaquie  έκανε κατάδυση με το κεφάλι πρώτα και χτύπησε στη βάση της πισίνας. Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός στη σπονδυλική στήλη και η άμεση παράλυση από το λαιμό και κάτω. Ευτυχώς η φίλη της την έσωσε από τον πνιγμό και τη μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί τής είπαν ότι ίσως να μην ξαναπερπατήσει ποτέ.

Για την Jaquie  που κάποτε ήταν ερωτευμένη με τον αθλητισμό, το γεγονός αυτό της προκάλεσε μεγάλη απελπισία. Γι’ αυτό και έβαλε σκοπό της ζωής της να τους αποδείξει ότι έκαναν λάθος. Έπειτα από μόλις 6 μήνες, κατά έναν περίεργο τρόπο, κατάφερε να σηκωθεί όρθια. Όμως, το ταξίδι της προς την πλήρη ίαση είχε μόλις ξεκινήσει.

Ένα βήμα τη φορά

bride-walks-wedding-700x466

Δεν ήταν εύκολο για την Jaquie  να ξαναμάθει να περπατάει. «Προσπαθούσα να κάνω την καθημερινή μου άσκηση. Όμως δεν τα κατάφερνα και μετά τα έβαζα με τον εαυτό μου», είπε. Εξαιτίας της υπερβολικά χαμηλής πίεσης του αίματός της, δυσκολευόταν να κινήσει τα πόδια της τόσο έτσι ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο άσκησης. Το να προσπαθεί να σταθεί όρθια για πάνω από 30 δευτερόλεπτα, της έφερνε πολλές φορές τάση λιποθυμίας.

Το 2013 γνώρισε τον μελλοντικό της σύζυγο, τον Andy Goncher μέσα από μία σελίδα διαδικτυακών γνωριμιών. Το 2015 της έκανε πρόταση γάμου. Αυτό έκανε την Jaquie  να υποσχεθεί στον εαυτό της ότι θα περπατούσε στο διάδρομο της εκκλησίας χωρίς το αναπηρικό της αμαξίδιο. «Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αν είναι κανείς στο αμαξίδιο δεν είναι όμορφος. Πραγματικά πιστεύω πως ακόμη και σε αυτό είναι κανείς υπέροχος όμως δεν ήθελα να συνδέομαι μ’ αυτό. Ήθελα να ξαναγίνω φυσιολογική».

Μία συγκινητική στιγμή

bride-groom-wedding-700x467

Στις 22 Μαΐου 2016, 8 χρόνια έπειτα από το ατύχημα, η Jaquie, με πολλή αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στον εαυτό της, κατάφερε να εκπλήξει τους καλεσμένους στο γάμο της, καταφέρνοντας να πραγματοποιήσει το όνειρό της, να περπατήσει στο διάδρομο της εκκλησίας, με λίγη βοήθεια από τη μητέρα και τον παππού της. Όλοι είχαν δακρύσει, συμπεριλαμβανομένου και του Andy, παρόλο που γνώριζε για την έκπληξη.

Όμως, το να περπατήσει απλώς στο διάδρομο της εκκλησίας δεν αρκούσε στην Jaquie.  Κάθισε όρθια καθόλη την τελετή, που διήρκεσε 45 λεπτά και επίσης, για πρώτη φορά, χόρεψε με το σύζυγό της. Την προηγούμενη χρονιά, μόλις και μετά βίας στεκόταν όρθια για 30 λεπτά. Επομένως, η πρόοδός της είναι εκπληκτική.

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το πόσα πολλά μπορεί να καταφέρει κανείς εάν έχει κίνητρο, αποφασιστικότητα και υποστήριξη προς εκπλήρωση του στόχου του. Παρόλο που η Jaquie έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της, με όλα όσα έχει επιτύχει μέχρι στιγμής, δεν θα ήταν παράξενο να τη δούμε να αναρρώνει πλήρως. Της ευχόμαστε τα καλύτερα!

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου familylifegoals.com(Αναδημοσίευση και πηγές εικόνων boredpanda.com)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν το μωρό μου διαγνώστηκε με παιδικό αλτσχάιμερ

Efi Nika

Ρεγγίνα Μακέδου: Η γυμναστική με κράτησε όρθια όταν έκανα χημειοθεραπείες"

Efi Nika

13χρονος νίκησε σπάνια μορφή καρκίνου και κέρδισε μια 2η ευκαιρία στη ζωή

Efi Nika