Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αναμίξτε αυτά τα 3 συστατικά, για την πρόληψη του καρκίνου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Prevent-Cancer

Αναμίξτε αυτά τα 3 συστατικά, για την πρόληψη του καρκίνου

Το ακόλουθο άρθρο είναι μια έρευνα από την Αμερικανική Δρ Καρολάιν Άντερσον που λέει ότι μπορείτε να προλάβετε τον καρκίνο με τη χρησιμοποίηση τριών συστατικών.

Οι άνθρωποι από τις ανατολικές περιοχές της Ινδίας έχουν ένα πολύ μικρότερο αριθμό των κρουσμάτων καρκίνου σε σχέση με τους άλλους κατοίκους του πλανήτη. Για παράδειγμα, είναι πέντε φορές λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού σε σύγκριση με τους Βόρειους Αμερικάνους, οκτώ φορές λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του πνεύμονα σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, εννέα φορές λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του παχέος εντέρου σε σύγκριση με τους συνομήλικους τους, και πενήντα φορές λιγότερες πιθανότητες να έχουν καρκίνο του προστάτη. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι για κάθε πέντε αμερικανίδες γυναίκες μόνο μία Ινδή έχει τον καρκίνο του μαστού. Οι δυτικοί ισχυρίζονται ότι, λόγω του κακού σχεδιασμού και της φτώχειας, οι πολίτες της Ινδίας είναι ακόμα περισσότερο εκτεθειμένοι σε καρκινογόνα στοιχεία. Τότε, τι είναι ο παράγοντας που κάνει τη διαφορά αυτή;

Σύμφωνα με έρευνες, η απάντηση βρίσκεται στην κουρκούμη (κουρκουμίνη). Κουρκούμη είναι ένα μπαχαρικό, με τη μορφή μιας κίτρινης σκόνης, η οποία έχει ένα συστατικό από το κάρυ και του δίνει έντονο χρώμα. Περιέχει αντιφλεγμονώδεις δυνατότητές και είναι απίστευτα ισχυρό. Είναι αποτελεσματικό στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα. Τα μόρια σε κουρκούμη που είναι υπεύθυνα για αυτό το αποτέλεσμα ονομάζονται κουρκουμίνη. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκουμίνη αναστέλλει την ανάπτυξη πολλών τύπων καρκίνου, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου, του προστάτη, του εγκεφάλου, του μαστού . Αυτά τα συστατικά αναστέλλουν επίσης την ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν τον όγκο. Σε πειράματα που γίνονται σε ποντίκια, έχει δείξει ότι ακόμη και αν οι ποντικοί εκτέθηκαν σε μια ποικιλία από καρκινογόνες χημικές ουσίες, εφ ‘όσον χρησιμοποιείται κουρκούμη, η ανάπτυξη πολλών τύπων καρκίνου αποτρέπεται πλήρως.

Το ερώτημα είναι πώς και πόσο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να επωφεληθούμε από τη μεγάλη της ιδιότητα;

Το πρόβλημα είναι ότι η κουρκούμη (κουρκουμίνη) είναι αρκετά δύσκολη να απορροφηθεί στην πεπτική οδό. Παρ ‘όλα αυτά, η πρακτική και έρευνες έχουν δείξει ότι όταν συνδυάζεται με τζίντζερ ή πιπέρι, η απορρόφηση γίνεται πιο εύκολα.

Το πιπέρι βελτιώνει την απορρόφηση του κουρκουμά στο σώμα με 2,000 τοις εκατό. Για το λόγο αυτό, η Δρ Καρολάιν Άντερσον συνιστά την μοναδική συνταγή που προέρχεται από την Ινδία και σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη σε επιστημονικές μελέτες.

Prevent-Cancer

Η συνταγή:

Ανακατέψτε ¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη (κουρκουμίνη) με ½ κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και μια πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε όλα τα τρία συστατικά καλά σε ένα φλιτζάνι και προσθέστε το σε σούπες, σαλάτες, λαχανικά, κρέας, ή σε οποιαδήποτε τρόφιμα που θέλετε. Αν θέλετε να προσθέσετε αυτά τα συστατικά και σε μαγειρευτά φαγητά να το κάνετε στα τελικά στάδια της προετοιμασίας του φαγητού. Τα συστατικά μπορούν να αναμιχθούν και να καταναλωθούν ωμά με νερό.

Αυτός ο συνδυασμός θα πρέπει να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν συχνότερα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι, αν σας παρουσιάσουμε αυτά τα συστατικά σε τρόφιμα, εσείς και η οικογένεια σας θα μειώσετε δραστικά την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου και άλλων ασθενειών που προκαλούνται από την εσωτερική φλεγμονή στον οργανισμό. Η σύσταση αυτή διαμορφώνεται μετά από το φαγητό και τις παραδόσεις των κατοίκων της Ανατολικής Ινδίας που χρησιμοποιούν αυτά τα συστατικά τακτικά.

* Επιμέλεια :Μαρία Κρεμμύδα 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυγά, πατάτες, καφές, ποπ κορν: Τα τρόφιμα που δεν κατηγορούμε αδίκως

Efi Nika

Νερό με λεμόνι: Μπορεί να σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Γιώργος Newsitamea