Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ανακουφιστείτε από τον Πονοκέφαλο με Φυσικό Τρόπο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Εάν υποφέρετε από χρόνιες κεφαλαλγίες, ίσως καταναλώνετε μεγαλύτερη ποσότητα παυσίπονων από όση χρειάζεται. Παρόλο που τα παυσίπονα είναι αποτελεσματικά όσον αφορά στην καταπολέμηση του πονοκέφαλου, ο οργανισμός σας μπορεί να αναπτύξει ανθεκτικότητα ενάντια σε αυτά, καθιστώντας τα λιγότερο αποτελεσματικά. Επιπλέον, η υπερβολική κατανάλωση παυσίπονων ενδέχεται να οδηγήσει σε έλκος στο στομάχι καθώς και σε άλλες δυσάρεστες παρενέργειες.

Χρησιμοποιώντας φυσικούς εναλλακτικούς τρόπους στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να συμβάλλετε στη μείωση (ή και στην εξάλειψη) της ανάγκης για κατανάλωση παυσίπονων για τον πονοκέφαλο και να ανακουφιστείτε από τον έντονο πόνο και τη δυσφορία.

Δείτε παρακάτω κάποιες από τις φυσικές θεραπείες ενάντια στον πονοκέφαλο

Σκόρδο και μέλι:

Το σκόρδο είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες σε πολλούς πολιτισμούς. Στην πραγματικότητα, η χρήση του σκόρδου ανέρχεται στην αρχαία Αίγυπτο και την αρχαία Ελλάδα.  Το μέλι, επίσης, είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και χρησιμοποιήθηκε ευρέως στο δυτικό κόσμο μέχρι που άρχισαν να χρησιμοποιούνται τα αντιβιοτικά.

Οι αντισηπτικές ιδιότητες του μελιού όπως και οι θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου όσον αφορά στην αντιμετώπιση του πόνου καθιστούν το συνδυασμό τους ως μία ισχυρή χειροποίητη θεραπεία. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή:

Ξεφλουδίστε και κόψτε στα δύο 10 σκελίδες σκόρδο. Τοποθετείστε τες σε ένα γυάλινο βάζο και χύστε και δύο φλιτζάνια μέλι. Προσθέστε λίγους κόκκους πιπεριού, κλείστε καλά το βάζο και αφήστε το να πήξει για τουλάχιστον πέντε ημέρες. Καταναλώνετε μία κουταλιά όταν αισθάνεστε ότι θα σας πιάσει πονοκέφαλος. Μπορείτε να καταναλώνετε ακόμη και όταν δεν έχετε πονοκέφαλο. Εάν καταναλώνετε λίγο το πρωί και λίγο το βράδυ, θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να προσθέσετε συμπληρώματα σκόρδου στη διατροφή σας.

Σταφύλια

Πίνετε ένα ποτήρι με χυμό από σταφύλια (μπορείτε να φτιάξετε και τον δικό σας πολτοποιώντας τα σταφύλια σε ένα μπλέντερ και προσθέτοντας λίγο νερό) για να ανακουφιστείτε από τις ημικρανίες.

Φύλλα λάχανου

 Κόψτε σε κομμάτια λίγα φύλλα λάχανου. Τυλίξτε τα κομμένα φύλλα σε μία πετσέτα και δέστε την στο κεφάλι σας πριν κοιμηθείτε. Τα φύλλα βοηθούν στην ανακούφιση των μυών από την ένταση και εξαλείφουν τις ημικρανίες.

Χυμός από λαχανικά

Προσθέστε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σας και ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο πίνοντας ένα ποτήρι με χυμό από λαχανικά. Χρησιμοποιείστε μισό φλιτζάνι λάχανο, σπανάκι, παντζάρια και χυμό από αγγούρι και καταναλώνετέ τον δύο φορές την ημέρα.

Έλαιο μέντας

 Τρίψτε τις ρίζες των μαλλιών σας με έλαιο μέντας. Οι δροσιστικές ιδιότητες της μέντας βοηθούν στην ανακούφιση των μυών στο κεφάλι και το λαιμό.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας remedydaily.com

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης