Newsitamea.gr
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Αναδρομικές πληρωμές Επιδομάτων σε δικαιούχους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τις ημερομηνίες πληρωμών αναδρομικών κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, επιδόματος ενοικίου και των δικαιούχων του παλαιού πιλοτικού προγράμματος του εγγυημένου κοινωνικού εισοδήματος ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνεται ότι:

1. Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 θα γίνει συμπληρωματική πληρωμή σε δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», που αφορά σε αναδρομικά προηγούμενων μηνών (επανεισαγωγή σωστού ΙΒΑΝ, τακτοποίηση λανθασμένων στοιχείων κ.λπ).

Το ποσό των 905.333,18 ευρώ θα καταβληθεί σε 3.346 δικαιούχους του προγράμματος και θα γίνει με τη συνήθη πίστωση στους λογαριασμούς τους και στις προπληρωμένες κάρτες αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση του ΚΕΑ που λήγει στο τέλος του τρέχοντος έτους εντάχθηκαν τελικά 48.167 νοικοκυριά.

2. Το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016 θα γίνει η 17η καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης».

Το ποσό των 6.461.920,65 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 17.486 ιδιοκτητών ακινήτων. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και συγκεντρωτικές ή αναδρομικές καταβολές για την τακτοποίηση του συνόλου των υποχρεώσεων του προγράμματος προς τους δικαιούχους της επιδότησης.

3. Με την ευκαιρία ανακοινώνεται ότι σε 868 δικαιούχους του προγράμματος «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα 2014» πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους το ποσό των 446.246,11 ευρώ την 23.12.2016.

«Για αυτούς τους δικαιούχους απαιτήθηκαν εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες ταυτοποίησης, επανελέγχου στοιχείων, κοινωνικών/επιτόπιων ελέγχων στους 13 Δήμους του συγκεκριμένου προγράμματος προκειμένου να αποφευχθούν αδικίες» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παίρνεις 2.400€ στο χέρι με 1 απλή αίτηση: Το άγνωστο επίδομα που δικαιούνται πολλοί αλλά το ξέρουν ελάχιστοι

Efi Nika

Βρέχει λεφτά και το Πάσχα: Νέο επίδομα σε 2,3 εκατομμύρια Έλληνες, πoιoι θα το πάρετε, πόσα χρήματα στην τσέπη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

«Τρέχει» το επίδομα με 600 ευρώ στο χέρι: Προλαβαίνεις την αίτηση, έχει μόνο 2 προϋποθέσεις – Ποιοι το παίρνουν

Efi Nika