Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αν προσέξετε αυτά τα συμπτώματα, κάντε εξέταση για δυσανεξία στη γλουτένη!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αν προσέξετε αυτά τα συμπτώματα, κάντε εξέταση για δυσανεξία στη γλουτένη!

Αν προσέξετε αυτά τα συμπτώματα, κάντε εξέταση για δυσανεξία στη γλουτένη.

Εάν έχετε δυσανεξία στη γλουτένη (κοιλιοκάκη), τότε η γλουτένη μέσω της διατροφής προκαλεί μια ανοσολογική απόκριση στο λεπτό σας έντερο.

Με την πάροδο του χρόνου, η αντίδραση αυτή παράγει φλεγμονή που βλάπτει την εσωτερική επένδυση του λεπτού εντέρου και εμποδίζει την απορρόφηση ορισμένων θρεπτικών συστατικών (δυσαπορρόφηση).

Δυσανεξία στη γλουτένη – Περισσότερες από 55 ασθένειες έχουν συνδεθεί με την δυσκολία ή ανικανότητα του οργανισμού να χειριστεί σωστά τη γλουτένη, την πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη και σιτάρι.

Η εντερική βλάβη μπορεί να προκαλέσει απώλεια βάρους, φούσκωμα και ενίοτε διάρροια. Τελικά, ο εγκέφαλός σας, το νευρικό σας σύστημα, τα οστά σας, το ήπαρ και άλλα όργανά σας, μπορεί να στερηθούν ζωτικών διατροφικών στοιχείων για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Δυσανεξία στη γλουτένη: Συμπτώματα

Εάν έχετε οποιαδήποτε από αυτές τις παρακάτω παρενέργειες θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε δυσανεξία στη γλουτένη και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις:

1. Πεπτικό πρόβλημα: Για παράδειγμα, έχετε πολλά αέρια, φούσκωμα, διάρροια και ακόμη και απόφραξη που σας κάνει να πηγαίνετε πολύ αραιά στην τουαλέτα.

2. Τριχοειδής κεράτωση (έχει την μορφή “δέρμα σαν κοτόπουλο”, σαν πολλά μικρά εξογκώματα/σπυράκια, στην πίσω πλευρά των μπράτσων σας, όπως στην κεντρική φωτογραφία του κειμένου): Αυτό τείνει να είναι αποτέλεσμα της έλλειψης σε ακόρεστα λιπαρά και βιταμίνες του συμπλέγματος Α, ως αποτέλεσμα της επιβλαβούς δράσης της γλουτένης στο έντερο.

3. Αυξημένη κόπωση, ομίχλη του εγκεφάλου ή αίσθημα εξάντλησης μετά την κατανάλωση ενός γεύματος που περιέχει γλουτένη.

4. Αν έχετε διαγνωστεί με κάποια άλλη αυτοάνοση νόσο, όπως θυρεοειδίτιδα Hashimoto, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ελκώδης κολίτιδα, λύκος, ψωρίαση, σκληροδερμία ή σκλήρυνση κατά πλάκας.

5. Νευρολογικά συμπτώματα, όπως λιποθυμίες ή ένα συναίσθημα απώλειας της ισορροπίας.

6. Ορμονική διαταραχή, όπως προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ανεξήγητη στειρότητα.

7. Ημικρανίες και πονοκέφαλοι.

8. Αν έχετε διαγνωστεί με χρόνια κόπωση ή ινομυαλγία.

9. Φλεγμονή, οίδημα ή πόνος στα δάχτυλα, τα γόνατα ή τους γοφούς.

10. Διαταραχές στην ψυχική σας διάθεση, με αυξημένο άγχος, συναισθηματικές μεταπτώσεις και Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr , www.healthtipsportal.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Vegan διατροφή: Πώς μπορείς να πάρεις όλη την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι

Efi Nika

Τραχανάς o… θρεπτικός: 5 συνταγές για όλα τα γούστα

Efi Nika

Δυσπεψία: Πώς να τρώτε και τι να αποφεύγετε για να την αντιμετωπίσετε

Efi Nika