Newsitamea.gr
AMEA news ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Αν μπορούσες, τι θα άλλαζες γύρω σου για να φέρεις την ισότητα;”

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

17996

Αν μπορούσες, τι θα άλλαζες γύρω σου για να φέρεις την ισότητα;”

 

Μια ημέρα ανοιχτή σε όλους και για όλους πλησιάζει και στοχεύει στην κινητοποίηση της κοινωνίας και την αλλαγή στερεότυπων αντιλήψεων πάνω στην αναπηρία! Το Σάββατο, 4 Ιουλίου, η GloVo.4all οργανώνει,για πρώτη φορά, ένα συνέδριο γεμάτο ομιλίες, συζητήσεις και προβληματισμό πάνω στην αναπηρία και τα ζητήματα προσβασιμότητας σήμερα, από άτομα με πείρα και γνώσεις πάνω στο θέμα αυτό. Το συνέδριο με τίτλο ΑΝ-ΑΠΕΙΡΙΑ θα πραγματοποιηθεί από τις 9πμ έως τις 7μμ στο προσβάσιμο, British Council καθώς και στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας, στο Κολωνάκι.

 

Η GloVo.4all δημιουργήθηκε, πριν από περίπου ένα χρόνο, με στόχο την ένταξη και την ενσωμάτωση ατόμων με κινητική και αισθητηριακή αναπηρία στον εθελοντισμό και κατ’ επέκτασιν στην κοινωνία. Λειτουργεί με στήριγμα τη GloVo μία πλατφόρμα εθελοντισμού που μετρά πάνω από 5.500 εγγεγραμμένους εθελοντές και δρα κυρίως φέρνοντας σε επαφή εθελοντές με εκδηλώσεις με σκοπό την υπολοποιήση τους, ενώ τον τελευταίο καιρό διοργανώνει και δικές της κοινωνικές δράσεις, όπως η εν λόγω ημερίδα.

 

Είμαστε μέλη της ομάδας αυτής και προσπαθούμε καθημερινά να φτάσουμε όσο τον δυνατόν πιο κοντά στον στόχο μας διότι για εμάς η ισότητα και η συνεργασία είναι στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν την κοινωνία μας. Νιώθουμε ότι ανήκουμε σε ένα πραγματικά πολυδιάστατο σύνολο και αισθανόμαστε περήφανοι που δίνουμε κίνητρα σε άτομα με αναπηρία να συμμετάσχουν σε εθελοντικές δράσεις και να απολαμβάνουν τα οφέλη που προκύπτουν από αυτές.

 

Για αυτό το λόγο διοργανώνουμε ενα συνέδριο για την αναπηρία και διάφορες θεματικές που περιστρέφονται γύρω από αυτές. Κινούμενοι λοιπόν σε αυτόν τον άξονα, οι ομιλίες και τα σεμινάρια, που θα λάβουν χώρα την ημέρα του συνεδρίου, αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Κοινητοποίηση ατόμων με αναπηρία

 

  • Αξιοποιήση των ατόμων με αναπηρία

 

Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάζουμε την διεξαγωγή παράλληλων ανοιχτών συζητήσεων σχετικών φορέων οι οποίοι, αφού έρθουν σε επαφή και αλληλοσυνδεθούν, θα συζητήσουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα προσπαθήσουν από κοινού να τα επιλύσουν. Ακόμα, θα προβληθούν και θα συζητηθούν κατακτήσεις και ξεχωριστές διακρίσεις τόσο στον αθλητικό τομέα όσο και τον καλλιτεχνικό τομέα.

Ανάμεσα στους ομιλητές μας, θα βρίσκεται ο Νίκος Γαλάνης, ιδρυτής του ΜΚΟ «ΔΡΩ», που θα μιλήσει για το πώς οι κωφοί νέοι, μπορούν να γίνουν εθελοντές και να συνεργάζονται με ακούοντα άτομα, ενώ στον αθλητικό τομέα, η Εθνική Ομάδα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο θα πραγματοποιήση επίδειξη του αθλήματος στην πλατεία του Κολωνακίου. Περισσότεροι ομιλητές αναμένονται να ανακοινωθούν εν καιρώ.

 

Βασικός σκοπός, λοιπόν, το συνεδρίου αυτού, είναι να δώσει στα άτομα με αναπηρία το έναυσμα να μην μένουν άπραγοι αλλά και να έχουν την ευκαιρία και μέσω του εθελοντισμού να  αναπτυχθούν,να κοινωνικοποιηθούν και να στηριχτούν στις ικανότητες τους και να χαίρουν ίσων ευκαιριών.

 

Η ημερίδα αυτή σας καλεί να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε, φέρνοντάς σας  σε επαφή με καταπληκτικούς ανθρώπους από πολλούς διαφορετικούς τομείς του χώρου της αναπηρίας ενώ θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί είναι σημαντική η ενεργοποίηση των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κάποια κινητική ή αισθητηριακή αναπηρία στην προσπάθεια ένταξής στους στην κοινωνία.

Τέλος, σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε στο συνέδριο παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα που ακολουθεί: http://bit.ly/1BqUXOU

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε τους ακόλουθους συνδέσμους:

Αν-Απειρία Facebook event: http://on.fb.me/1BA14AG

GloVo.4all Facebook page: http://on.fb.me/1ITr9cx

GloVo Facebook page: http://on.fb.me/1Ji2QJs

GloVo site: http://glovo.com.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea