Newsitamea.gr
AMEA news

ΑμεΑ Βόλου : Σύμπραξη τριών σχολείων για την προσβασιμότητα στην πόλη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

10155119_

Σύμπραξη τριών σχολείων για την προσβασιμότητα στην πόλη

ΑμεΑ- Τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 στις 11 το πρωί και στο φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας έγινε η παρουσίαση του κοινού προγράμματος αγωγής υγείας που πραγματοποιήθηκε καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με κοινό άξονα τη θεματική της κινητικής αναπηρίας από το 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, το 6ο ΓΕΛ Βόλου και το 7ο ΓΕΛ Βόλου.

Οι μαθητές των τριών σχολείων παρουσίασαν τη δουλειά τους με πολλή χαρά μπροστά στους συμμαθητές τους από τα άλλα σχολεία, τα μέλη του Σωματείου των Κινητικά Αναπήρων «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Κική Δανιηλίδου και τον Υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κο Πλαγερά Αντώνη.

Το 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας τραγούδησε με την ψυχή του και χόρεψε μαζί με το Γεν. Γραμματέα του Σωματείου των Κινητικά Αναπήρων κο Μπέλλο Πέτρο, ενώ κάθισαν σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Μέσα από τη διαδραστική αναπαράσταση του τραγουδιού Γέφυρες του συγκροτήματος των «Αερικών» θέλησαν να συμβολίσουν την ανάγκη αρμονικής συμβίωσης αρτιμελών και μη ατόμων της κοινωνίας.

Το 6ο ΓΕΛ Βόλου προσπάθησε μέσα από αφηγήσεις των παιδιών να αποδώσει τα συναισθήματά τους .

Στην προσπάθειά τους να αλλάξουν κάτι στη ζωή των ατόμων με αναπηρία ξεκίνησαν μία συνεργασία με τον ιστότοπο Πρόσβασις  με στόχο των ανάδειξη των προσβάσιμων σημείων της πόλης μας .

Το 7ο ΓΕΛ Βόλου προσπάθησε να συγκρίνει την κατάσταση που επικρατεί σε Ελλάδα και εξωτερικό σε θέματα υποδομής.

Δυστυχώς σε αυτή τη σύγκριση η Ελλάδα φαίνεται να υστερεί πολύ σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

Κοινός στόχος των τριών σχολείων ήταν και είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών και της κοινωνίας γύρω από θέματα αναπηρίας.

Κρίνοντας από την προθυμία των παιδιών και τον ενθουσιασμό τους οι εκπαιδευτικοί των τριών σχολείων ελπίζουν πως αυτό επιτεύχθηκε και ευελπιστούν οι μαθητές τους να γίνουν πολλαπλασιαστές της κοινωνικής τους ευαισθησίας στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.

Μέρος του προγράμματος θα παρουσιαστεί και την Παρασκευή 15 Μαΐου στη γιορτή Παιδείας που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου στις 8 το βράδυ.

ΑμεΑ Βόλου : Σύμπραξη τριών σχολείων για την προσβασιμότητα στην πόλη

10425446_

Το Δ.Σ. του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει, για ακόμη μια φορά, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, του 6ου & 7ου ΓΕΛ Βόλου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Κική Δανιηλίδου, καθώς επίσης και τον Υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κο Πλαγερά Αντώνη.

Σημείο εκκίνησης 11.00 π.μ.
από πλατεία Ελευθερίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κωνσταντίνος Κουσουτζής Πέτρος Μπέλλος

 

www.volosnow.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea