Newsitamea.gr
AMEA news ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Φωτίου: Να καταργηθούν τα μνημόνια για να στηριχθούν οι ΑμεΑ!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

7e308d7122d6

Φωτίου: Να καταργηθούν τα μνημόνια για να στηριχθούν οι ΑμεΑ!!!

 

Έως 80 εκατ. ανέρχονται οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι δεν μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στην οικονομική και κοινωνική ζωή λόγω εμποδίων που σχετίζονται με θέματα περιβάλλοντος και συμπεριφοράς, λόγω προβλημάτων αναπηρίας.

Υπολογίζεται ότι κάποια μορφή αναπηρίας αντιμετωπίζει ένας στους έξι Ευρωπαίους, ενώ ειδικά στην Ελλάδα τα ΑμΕΑ αποτελούν το 10% του πληθυσμού. Σε συνάντηση υψηλού επιπέδου για θέματα αναπηρίας, που πραγματοοποιήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, επισήμανε ότι προκλήθηκε πολύ αρνητική αντίδραση στη ζωή των ΑμΕΑ, από την οικονομική κρίση και από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας που επιλέχθηκαν. Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα η έλλειψη πόρων έγινε ακόμα πιο εμφανής για να στηριχθούν τα άτομα με αναπηρία ώστε να προκύψουν περισσότερα κυβερνητικά μέτρα. Το αποτέλεσμα είναι να μην είναι δυνατό να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.

Σε ό,τι αφορά τη λήψη μέτρων στην ΕΕ για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, η κα Φωτίου σημείωσε με νόημα ότι η «Ευρωπαϊκή στρατηγική 2020 θα πρέπει να εξειδικευτεί σύμφωνα με την πραγματική κατάσταση και τις άμεσες ανάγκες του κάθε κράτους μέλους». Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι και να καταργηθούν τα μνημόνια, που επιβάλλουν περιορισμούς στην πρόσληψη προσωπικού στα ιδρύματα και στις δομές που σχετίζονται με άτομα με αναπηρία. Μάλιστα, η κα Φωτίου πρόσθεσε ότι «ακόμα και θετικές ενέργειες όπως τα κέντρα για δημιουργική απασχόληση για τα ΑμΕΑ καθώς και άλλα προγράμματα, καταρρέουν λόγω της έλλειψης οικονομικών και ανθρώπινων πόρων».

 

 

dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

Όλοι οι νέοι μισθοί και τα επιδόματα – Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

newsitamea

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika