Newsitamea.gr
AMEA news

ΑμεΑ ΚΥΠΡΟΥ:Ζητούν τροποποίηση του νόμου για διακίνηση ΑμεΑ στις παραλίες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea-cypru

Διαφορετικά ο νόμος αυτός δημιουργεί διάκριση εις βάρος των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες.

Τροποποίηση του Νόμου ζητούν οι Παραπληγικοί για διακίνηση ΑμεΑ στις παραλίες

Η Οργάνωση Παραπληγικών, με επιστολή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Πρόεδρο και Μέλη Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, τον Πρόεδρο και Μέλη Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών και με κοινοποίηση προς την Επίτροπο Διοικήσεως και την Ανεξάρτητη Αρχή Προώθησης Δικαιωμάτων ΑμεΑ, ζητά την τροποποίηση του ‘Περί Προστασίας της Παραλίας Νόμου’ για να επιτρέπει τη διακίνηση σε παραλίες μηχανοκίνητων ή τροχοφόρων που μεταφέρουν άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες.

Στην επιστολή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Οργάνωσης, αναφέρεται ότι “ο ‘περί προστασίας της παραλίας νόμος’, άρθρο 5.Δ, πρόνοια 1(δ) αναφέρει ότι η οδήγηση πάνω στην παραλία μηχανοκίνητου οχήματος ή άλλου τροχοφόρου οποιασδήποτε φύσεως είναι απαγορευμένη ενέργεια και κανένα πρόσωπο δεν δύναται να το κάνει. Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε απαγορεύει και τη διακίνηση τροχοκαθισμάτων σε παραλίες ή άλλων τροχοφόρων οχημάτων, μηχανοκινήτων ή μη, τα οποία μεταφέρουν άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες”.

Παρακαλούμε, σημειώνεται, όπως προχωρήσετε σε τροποποίηση του νόμου για να επιτρέπει σε άτομα με κινητικές αναπηρίες να χρησιμοποιούν μηχανοκίνητα οχήματα ή άλλα τροχοφόρα για πρόσβαση στην παραλία. Διαφορετικά ο νόμος αυτός δημιουργεί διάκριση εις βάρος των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες.

www.ant1iwo.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou