Αλλεργία στη γάτα: Τρόποι να περιορίσετε τις ενοχλήσεις

Διαδώστε αυτό το άρθρο:

bigstock-pets-animals-and-cats-concept-137798981

Το τρίχωμα και τα νεκρά κύτταρα που απορρίπτει η γάτα είναι για πολλούς αιτία εκδήλωσης συμπτωμάτων αλλεργίας, όπως η καταρροή, η φαγούρα στα μάτια και το φτάρνισμα.

Είτε είστε ιδιοκτήτης γάτας είτε είστε επισκέπτης σε σπίτι που κατοικεί το συμπαθές τετράποδο, υπάρχουν τρόποι να περιορίσετε τα συμπτώματα αλλεργίας.

Παρακάτω θα δείτε μερικές απλές στρατηγικές πρόληψης των συμπτωμάτων.

Loading...
 

1. Προετοιμαστείτε κατάλληλα: Εάν πρόκειται να επισκεφθείτε σπίτι με γάτα, φροντίστε να πάρετε προληπτικά αντιισταμινικό ή να έχετε το φάρμακο μαζί σας.

2. Αποφύγετε πολυθρόνες και καναπέδες: Προτιμήστε να καθίσετε σε μια ξύλινη καρέκλα παρά σε έναν καναπέ ή μια πολυθρόνα, καθώς στα υφάσματα συσσωρεύονται τρίχες και νεκρά κύτταρα από τη γάτα.

Αλλεργία στη γάτα: Τρόποι να περιορίσετε τις ενοχλήσεις

3. Πλύνετε τα χέρια σας: Εάν χαϊδέψετε τη γάτα, φροντίστε να μην αγγίξετε το πρόσωπό σας και πλύνετε αμέσως τα χέρια σας.

4. Χρησιμοποιήστε φίλτρο: Εάν πρόκειται να μείνετε σε σπίτι που υπάρχει γάτα, προμηθευτείτε φορητό φίλτρο καθαρισμού του αέρα.

5. Πλύνετε τα ρούχα σας: Μετά από καλό τίναγμα, πλύνετε τα ρούχα σε ζεστό νερό ώστε να αποφύγετε την εξάπλωση των αλλεργιογόνων.

Αλλεργία στη γάτα: Τρόποι να περιορίσετε τις ενοχλήσεις

6. Περιορίστε τη γάτα: Είτε η γάτα είναι δική σας είτε μένετε προσωρινά σε σπίτι με γάτα, περιορίστε την πρόσβαση του τετράποδου σε χώρους που περνάτε πολύ χρόνο, κυρίως στην κρεβατοκάμαρα.

 


 

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , health.com

loading...
loading...
Loading...