Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ακρωτηριασμένος κουβαλάει 50 κιλά καθημερινά για να ταΐσει το γιο του. Η φωτογραφία που τράβηξε μία γυναίκα συγκινεί

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ενώ πολλοί από εμάς παραπονιόμαστε για τις δυσκολίες της ζωής, κάτι το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό, οι περισσότεροι είμαστε αρκετά τυχεροί καθώς είμαστε υγιείς και έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε τα απαραίτητα τόσο στον εαυτό μας όσο και στην οικογένειά μας, υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Ακόμη και όταν βλέπουμε το σκληρό πρόσωπο της ζωής, βρίσκουμε έναν τρόπο να προχωρήσουμε.

Κάποιοι ίσως θεωρήσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Allan Aguilar  παράλογη ή και τελείως αδύνατη. Ωστόσο, αυτός δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να προσπαθεί για να παρέχει τα απαραίτητα στην οικογένειά του.

Ο Aguilar κατάγεται από το νησί Mindanao στις Φιλιππίνες και έχει τελειώσει μόνο τη βασική εκπαίδευση. Ο πατέρας του τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το σχολείο για να εργαστεί. Μάζευε τα κοτσάνια από τους φοίνικες για να φτιάξει υφαντά υφάσματα.

Ο Aguilar κατέληξε να χάσει το πόδι του κάποια μέρα, όταν ανέβαινε στο βουνό για να μαζέψει ξύλα. Πληγώθηκε στο πόδι και, καθώς οι γονείς του ήταν πολύ φτωχοί για να τον βοηθήσουν να θεραπευτεί, έπρεπε να ακρωτηριαστεί.

Ακόμη και τότε όμως, συνέχισε να εργάζεται. Ενώ κάποιοι τον λυπόνταν, ο κουνιάδος του τον χλεύαζε που έχασε το πόδι του.

Υπέστη τόσο σοβαρό εκφοβισμό που μεταφέρθηκε σε άλλη περιοχή από τις θείες του που τον νοιάζονταν. Σήμερα, ο Aguilar μεταφέρει σάκους 50 κιλών, με μπανάνες, διανύοντας μία απόσταση 5 χλμ, μόνο και μόνο για να κερδίσει τα απαραίτητα και να θρέψει την οικογένειά του. Τα καταφέρνει με τη βοήθεια της πατερίτσας του.

Ακόμη πιστεύετε ότι η ζωή είναι σκληρή; Ίσως, αλλά σίγουρα όχι τόσο όσο του Aguilar.

Η Rodalina Tomon, δασκάλα στο επάγγελμα, συγκινήθηκε τόσο με το Γολγοθά του Aguilar που πόσταρε την ιστορία του στο Facebook, όπου έγινε δημοφιλής και κοινοποιήθηκε περισσότερες από 22.000 φορές.

Πολλοί ήταν αυτοί που συγκινήθηκαν από την ιστορία του και άρχισαν να συζητούν σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να βάλει πρόσθετο μέλος. Η Tomon άρχισε να δέχεται δωρεές για τον Aguilar.

«Σας παρακαλώ, βοηθήστε», γράφει η Tomon. «Ας βοηθήσουμε και ο Θεός θα μας το ανταποδώσει».

«Είμαι τόσο περήφανος για σένα, αδερφέ μου», έγραψε κάποιος στο Facebook. «Παρά την αναπηρία σου, είσαι τόσο εργατικός».

Η ιστορία του Aguilar μας εμπνέει και μας θυμίζει ότι, παρά τις δυσκολίες της ζωής, η ανθρώπινη ψυχή μπορεί να ξεπεράσει τις προκλήσεις και πως η ζωή συνεχίζεται.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου shareably.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Γι’αυτό το είπε τώρα: Η αλήθεια πίσω από την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον για τον καρκίνο και ο σοβαρός λόγος

Efi Nika

Πήγε εκδρομή και κατέληξε σε επείγον χειρουργείο: Πώς χάρη σε μια σέλφι 33χρονη διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο

Efi Nika