Newsitamea.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η «Άγνωστη χώρα» της Αναπηρίας στην Νέα Σμύρνη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

0-35-29

Η «Άγνωστη χώρα» της Αναπηρίας στην Νέα Σμύρνη

Το κοινωνικό ιατρείο φαρμακείο αλληλεγγύης Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία και την Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ, σας προσκαλούν στην εκδήλωση: «Άγνωστη χώρα της Αναπηρίας» την 1η Νοεμβρίου 2014 στις 7 το βράδυ.

Στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΡΙΚΑΣ»
Αγ. Ανδρέου 1 & Κ. Παλαιολόγου-Νέα Σμύρνη.

Θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ από το διεθνές φεστιβάλ EMOTION PICTURES:

• Απαγορευμένες πράξεις | Forbidden Acts.
Τοντ Χέρμαν│ΗΠΑ│2006│12 λεπτά.
Ο σκηνοθέτης Τοντ Χέρμαν παρουσιάζει με εξαιρετικά λυρικό τρόπο τρία ποιήματα του μαύρου συγγραφέα με αναπηρία Λίροϊ Μουρ. Η κινηματογραφική δεινότητα του Herman συνδυάζεται έξοχα με την ποίηση του Mουρ, επιτυγχάνοντας ενα εύστοχο σχόλιο πάνω στην εικόνα του ανάπηρου σώματος και της σεξουαλικότητάς του. Μέσω μιας οπτικοποιημένης ποιητικής προσέγγισης, ο Μουρ ασκεί κριτική πάνω στα κοινωνικά στερεότυπα που δεν επιτρέπουν στα άτομα με αναπηρία να εκφράσουν ελεύθερα τις βαθύτερες ερωτικές τους επιθυμίες. Μια δυνατή ταινία που χωρίς αμφιβολία βλέπει πολύ μακρύτερα απ’ τα δυσδιάκριτα σύνορα αναπηρίας και σεξουαλικότητας.

• MasterPiece – Μέρος Ι |MasterPiece – Part Ι.
Στέφανος Μονδέλος | Ελλάδα | 2007 | 25 λεπτά.
«Masterpiece» είναι ο Στέλιος Πάγιας γιατί, εκτός από το ενδιαφέρον που μας προκαλεί η όρεξη ενός ανθρώπου με σπαστική τετραπληγία για ζωή, μας δίνει και τη δυνατότητα να σκεφτούμε και να επανεξετάσουμε τους κοινά αποδεκτούς κανόνες της αισθητικής. Εφόσον η αναπηρία φαίνεται εξ ορισμού να μην ανταποκρίνεται σ’ αυτούς, ο Στέλιος μας προκαλεί να ανακαλύψουμε νέους όρους, έτσι ώστε η αναπηρία και η ομορφιά να μην αποκλείουν κατ’ ανάγκη η μία την άλλη.

• Το τίμημα της ζωής | DV8: The cost of living.
Λόιντ Νιούσον│Μεγάλη Βρετανία│2004│34 λεπτά .
Ο Ντέιβιντ και ο Έντι ζουν σε μια παραθαλάσσια πόλη και ασχολούνται με το θέατρο δρόμου. Στο “Τίμημα της Ζωής” τούς ακολουθούμε καθώς δουλεύουν, διαφωνούν, περνούν ερωτικές απογοητεύσεις και καβγαδίζουν με παλιούς φίλους, σε μια ταινία που συνδυάζει χορό και θέατρο. Όλες οι ιστορίες μιλούν για το σεβασμό με τον οποίο οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Το “Τίμημα της Ζωής” είναι η τέταρτη ταινία της ομάδας DV8. Χορογραφήθηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Λόιντ Νιούσον. Η δουλειά της ομάδας DV8 είναι τολμηρή αισθητικά και στοχεύει στην ανεπιτήδευτη εξωτερίκευση ιδεών και συναισθημάτων.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα:

«Κρίση και Αναπηρία»

Ομιλητές/τριες:

Θανοπούλου Κατερίνα: Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αττικής.
Αντώνιος Ρέλλας: Σκηνοθέτης, ακτιβιστής με αναπηρία.
Ορέστης Ιωάννου: Εκπαιδευτικός με αναπηρία.
Συντονιστής: Θέμης Παυλόπουλος, μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου φαρμακείου αλληλεγγύης Νεας Σμύρνης.

ο χώρος διεξαγωγής είναι φιλικός και προσβάσιμος για ΑμεΑ τα ντοκιμαντέρ φέρουν υπότιτλους για Κωφούς/Ες. Η συζήτηση θα υποστηριχθεί από διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα διατίθεται σε μορφή Braile και μεγαλογράμματης γραμματοσειράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ημερίδα «Γυναίκα-Μητέρα, Αναπηρία & Αθλητισμός»

newsitamea

Με επιτυχία το Αποκριάτικο Γλέντι της ΕΕΑΣΚΠ 2020

newsitamea

Το ΔΥΟ Forum έρχεται στο Ζάππειο γεμάτο καινοτομίες

newsitamea