Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αγαπητή χρόνια ασθένεια: Δεν θα με καταβάλεις!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αγαπητή χρόνια ασθένεια,

σου γράφω μία επιστολή για το παρελθόν μας και το μέλλον μας. Γνωρίζω πως δεν μπορείς να τη διαβάσεις γιατί δεν είσαι άνθρωπος. Ωστόσο, θέλω να σου τη γράψω. Σε παρακαλώ, άκου με και κατανόησε την περιπέτειά μου.

Πήρες κάτι από μένα. Το έκλεψες κατευθείαν μέσα από τα χέρια μου και δεν σκοπεύεις να μου το επιστρέψεις. Έφυγες γελώντας χαζοχαρούμενα μόλις μου το έκλεψες. Μου έκλεψες τη ζωή, την υγιή μου ξέγνοιαστη ζωή. Ήσουν ένας σιωπηλός εγκληματίας. Ξεκίνησες παραμονεύοντας, έμαθες τις συνήθειές μου, παρακολουθούσες κάθε μου κίνηση, σχεδίασες την επίθεσή σου. Ήθελες να με γνωρίσεις. Και ξαφνικά, μία μέρα με άρπαξες από τους ώμους και ξεψυχισμένα μου ψιθύρισες στο αυτί: «Τρέξε! Έρχομαι για εσένα».

Στην αρχή δεν σου έδωσα σημασία. Αγνόησα τόσο εσένα όσο και τα ίχνη που άφησες. Συνέχισα την καθημερινή μου ζωή για λίγο καιρό. Και μετά: Μπάμ! Με χτύπησες πισώπλατα με μία μεγάλη πέτρα, όταν δεν κοιτούσα. Η παγίδα σου πέτυχε και ήθελες να σιγουρευτείς πως είχες κλέψει όσο περισσότερα μπορούσες. Μου άφησες έντονο, απαίσιο, αφόρητο πόνο. Όμως, όχι, αυτό δεν έσβησε τη δίψα σου. Επέστρεψες άπειρες φορές και κάθε φορά έπαιρνες και κάτι περισσότερο. Έπειτα από λίγο καιρό, θεώρησες πως μου είχες πάρει τα πάντα. Όμως, σου έχω νέα: Δεν με κατέβαλες!

Με έκανες καλύτερο άνθρωπο. Χάρη σε εσένα, ανακάλυψα πως έχω δύναμη που ποτέ δεν φανταζόμουν πως είχα. Ξύπνησε η αγωνίστρια μέσα μου. Μάχομαι για τη ζωή μου καθημερινά και με έκανες αρκετά δυνατή για να το καταφέρω αυτό. Με έκανες να αναπτύξω ένα αίσθημα ενσυναίσθησης για όλους και όλα. Με βοήθησες να βρω το όνειρό μου. Σ’ ευχαριστώ. Γνωρίζω ότι σκοπός σου ήταν να με καταβάλεις, πως δεν ήταν αυτό μέρος του σχεδίου σου. Δεν αξίζεις το ευχαριστώ όμως θα σου το πω όπως και να ‘χει. Σ’ ευχαριστώ που με βοήθησες και με άλλαξες. Δεν θα με καταβάλεις όσο σκληρά και εάν προσπαθείς. Είμαι δυνατή, δεν φοβάμαι τίποτα και θα επιζήσω.

Ειλικρινά δική σου, η μικρή σου αγωνίστρια , Μαρίσσα.

Επιμέλεια κειμένου – Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας https://themighty.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά

Penni Syggrou

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika