Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Αυτός ο άνδρας κάνει κάτι εντυπωσιακό για την ευαισθητοποίηση του καρκίνου του δέρματος!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

anigif_enhanced-2512-1426134229-5.gif

Αυτός ο άνδρας κάνει κάτι εντυπωσιακό για την ευαισθητοποίηση του καρκίνου του δέρματος!!!

Πρέπει να σταματήσουμε αυτόν  τον ”δολοφόνο”!

Στο Πανεπιστήμιο του Wollongong ,ο υποψήφιος διδάκτορας Nat Harris έχει αναμιξεί το πάθος του για τη μουσική με την έρευνα για το καρκίνο του δέρματος .έτσι αποφάσισε να στείλει το δικό του μήνυμα για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για την έρευνα του καρκίνου.

098

Ο Nat  εργαζετε για την ανάπτυξη ενός νέου φαρμάκου που έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τις χημειοθεραπείες σε διαφορετικούς τύπους  μεταστατικού καρκίνου.

Ο Nat χρησιμοποιεί το ραπ  και το ταλέντο του για να υποβάλει  αίτηση για το βραβείο νοητής ανοιχτής καινοτομίας , προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του για να επικεντρωθεί σε καρκίνους του δέρματος ειδικά.
Το έργο επικεντρώνεται στη βελτίωση της θεραπείας των ασθενών  με καρκίνο του δέρματος. Το έργο αυτό θα αναλύσει την αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών ουσιών από τους ασθενείς με καρκίνο του δέρματος μέσα σε ένα ισχυρό σύστημα 3D .

Αυτό Υποψήφιος Διδάκτορας Χρησιμοποιεί Hip Hop για την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του δέρματος
Αυτό Υποψήφιος Διδάκτορας Χρησιμοποιεί Hip Hop για την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του δέρματος

Καρκίνος του Δέρματος

Το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος εξασθενεί από την ισχυρή ηλιακή ακτινοβολία, η οποία καταστρέφει τα κύτταρα του δέρματος και τροποποιεί το γενετικό τους υλικό. Το σύστημα αναδόμησης του δέρματος δεν μπορεί να εξαλείψει τις σοβαρές βλάβες των κυττάρων του, οι οποίες σχετίζονται με την έκθεση στην υπεριώδη (UV) ακτινοβολία και μεταβιβάζει λανθασμένες πληροφορίες στα θυγατρικά κύτταρα.

Αν αυτά τα κύτταρα συνεχίζουν να διαιρούνται ανεμπόδιστα, είναι δυνατό να μεταλλαχθούν και να εξελιχθούν μετά από χρόνια σε καρκίνο του δέρματος. Υπάρχουν διαφορετικά είδη και υποκατηγορίες στο καρκίνο του δέρματος, από τα οποία το πιο επικίνδυνο είναι το κακόηθες μελάνωμα.Οι δερματικοί καρκίνοι, εκτός του μελανώματος, δεν είναι τόσο επικίνδυνοι, αλλά είναι 10 φορές πιο συχνοί από το κακόηθες μελάνωμα. Ιδιαίτερα εμφανίζονται σε ηλιοεκτεθειμένες περιοχές του δέρματος, όπως το πρόσωπο, τα αυτιά, η ραχιαία επιφάνεια των άκρων χειρών, οι μασχάλες και στους άνδρες σε περιοχές της κεφαλής, όπου δεν καλύπτονται από μαλλιά.
Με την έγκαιρη διάγνωση υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα θεραπείας των αργά εξελισσόμενων μη μελανωματικών δερματικών καρκίνων.

Παρ’όλο που οι μη μελανωτικοί δερματικοί καρκίνοι  δίνουν σπάνια μεταστάσεις, οι γιατροί συμβουλεύουν τους ασθενείς να επισκέπτονται συχνά τον δερματολόγο τους, ώστε να ελέγχονται για τυχόν αλλαγές στο δέρμα τους. Οι μη μελανωματικοί καρκίνοι του δέρματος χωρίζονται σε τρεις διαφορετικούς τύπους:
Ακτινικές Υπερκερατώσεις (Aktinic Keratoses), Βασικοκυτταρικός Καρκίνος (Basal Cell Carcinoma),Aκανθοκυτταρικός Καρκίνος (Squamous Cell Carcinoma).

Πόσα είδη καρκίνου δέρματος υπάρχουν;

Είναι πολλά, αλλά τα κυριότερα είναι τρία: το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, που είναι ο συνηθέστερος καρκίνος στον άνθρωπο, το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα και το κακόηθες μελάνωμα.

Τα τρία αυτά είδη παίρνουν το όνομά τους από τα κύτταρα του δέρματος που προσβάλλουν και αντιστοίχως είναι τα βασικά κύτταρα, τα ακανθοκύτταρα και τα μελανοκύτταρα (παράγουν τη μελανίνη, που είναι η χρωστική ουσία του δέρματος).

Υπάρχουν επίσης οι ακτινικές υπερκερατώσεις, που αποτελούν προκαρκινική κατάσταση και σε ποσοστό έως 10% εξελίσσονται σε ακανθοκυτταρικά καρκινώματα μέσα σε δύο έως τρία χρόνια. Οι υπερκερατώσεις αυτές εμφανίζονται κυρίως στα φωτοεκτεθειμένα μέρη του σώματος, ιδίως στο πρόσωπο, στη ράχη των χεριών και στα τμήματα της κεφαλής χωρίς μαλλιά.

Αλλοι, εξαιρετικά σπάνιοι δερματικοί καρκίνοι είναι το σάρκωμα Καπόζι, το κερατοακάνθωμα κ.λπ.

www.buzzfeed.com / www.thinkable.org

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λατρεμένη ανιψούλα, πήγε τον vεκρό θείο της σε τράπεζα με το καροτσάκι για να υπογράψει δάνειο 3.000 ευρώ – BINTEO

Efi Nika