Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αυτό το δεντράκι θα μας σώσει από τον καρκίνο;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9628136648256636260

Αυτό το δεντράκι θα μας σώσει από τον καρκίνο;

Οι έρευνες δείχνουν ότι αυτό το λαχανικό που μοιάζει με ένα μικρό δέντρο, δηλαδή το μπρόκολο, μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση ή την πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου. Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ ξεκίνησαν μάλιστα κλινική μελέτη για να διαπιστώσουν κατά πόσο ένα σκεύασμα από μπρόκολο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υποτροπής του καρκίνου.

Τα πειράματα που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι τώρα οι ειδικοί δείχνουν ότι οι κάψουλες μπρόκολου που δημιούργησαν μπορεί να προλαμβάνει τον καρκίνο του στόματος σε ποντίκια. Οι ειδικοί προσπαθούν τώρα να διαπιστώσουν αν μπορεί να κάνει το ίδιο για άλλες μορφές καρκίνου όπως του φάρυγγα, του λάρυγγα ή της γλώσσας. Ο καρκίνος που εκδηλώνεται σε αυτές τις περιοχές λέγεται από τους ειδικούς καρκίνος της κεφαλής & του τραχήλου.

Αυτό το δεντράκι θα μας σώσει από τον καρκίνο;
Κρύβει το μπρόκολο το μυστικό για το “θαύμα”;

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ θα χορηγήσουν το νέο σκεύασμα σε εθελοντές ασθενείς με καρκίνο για να δουν αν μπορεί να μειωθεί το ενδεχόμενο υποτροπής της νόσου τους και αν γίνεται καλά ανεκτό από τον οργανισμό τους. Το νέο φάρμακο αποτελείται από σκόνη σπόρων μπρόκολου σε κάψουλες.

Οι εθελοντές που θα συμμετάσχουν στην έρευνα έχουν ακολουθήσει θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου, η οποία στέφθηκε μεν από επιτυχία, ωστόσο αντιμετωπίζουν ισχυρό κίνδυνο υποτροπής.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι όσοι θεραπεύονται από τον καρκίνο της κεφαλής & του τραχήλου αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης δεύτερου καρκίνου στο στόμα ή στο λάρυγγα που πολλές φορές αποβαίνει μοιραίος.

Αυτό το δεντράκι θα μας σώσει από τον καρκίνο;
Έρευνες δείχνουν ότι οι κάψουλες μπρόκολου που δημιούργησαν μπορεί να προλαμβάνει τον καρκίνο του στόματος

Τα σταυρανθή λαχανικά (βλ. μπρόκολο, λάχανο κ.α.), περιέχουν σουλφοραφάνη, ένα ισχυρό αντιοξειδοτικό που θεωρείται ότι συμβάλλει στην προστασία από τον καρκίνο.

Oι ειδικοί προσπαθούν, λοιπόν, να αξιοποιήσουν το συγκεκριμένο συστατικό για να αναπτύξουν μια “ασπίδα προστασίας” στον βλεννογόνο που εκδηλώνονται αυτές οι μορφές καρκίνου, εξηγούν.

Χρήσιμο και στην πρόληψη του καρκίνου των πνευμόνων

Σύμφωνα με μια παλιότερη μεγάλη έρευνα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας οι ουσίες που περιέχονται στο μπρόκολο ασκούν προστατευτική δράση κατά του καρκίνου του πνεύμονα. Αμερικανοί και Κινέζοι ερευνητές μελέτησαν 18.000 άντρες στην Σαγκάη, περιοχή όπου η κατανάλωση μπρόκολου είναι συχνή. Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι η διατροφή με μπρόκολο μειώνει τον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο των πνευμόνων μέχρι και 36%.

Αυτό το γνωρίζατε;

Το μπρόκολο όταν βράζεται ή μαγειρεύεται στον φούρνο μικροκυμάτων, χάνει τις αντικαρκινικές του ιδιότητες σύμφωνα με μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι. Όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί ο καλύτερος τρόπος για να το μαγειρέψετε είναι στον ατμό.

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika