Newsitamea.gr
ΑΥΤΙΣΜΟΣ

Αυτισμός: Ένα νέο βίντεο μας βοηθά να κατανοήσουμε τον Αυτισμό

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Είναι δύσκολο για τους περισσότερους ανθρώπους να κατανοήσουν τον αυτισμό.

Πρόκειται για μία από τις πιο περίπλοκες, δύσκολες και πιο οδυνηρές στην αντιμετώπισή τους νευροψυχιατρικές διαταραχές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το παιδί φαίνεται «διαφορετικό» από τη στιγμή της γέννησής του, δεν ανταποκρίνεται στους ανθρώπους ή εστιάζει την προσοχή του σε ένα αντικείμενο για πολύ ώρα και στις περισσότερες περιπτώσεις η ανάπτυξη δεν είναι φυσιολογική.

Όταν ένα βρέφος ξαφνικά γίνεται σιωπηλό, αποσύρεται, αυτό-τραυματίζεται ή είναι αδιάφορο απέναντι στους άλλους, όλα αυτά σηματοδοτούν κάποιο πρόβλημα. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γονείς είναι συνήθως σωστοί όταν παρατηρούν αναπτυξιακά προβλήματα, αν και μπορεί να μην συνειδητοποιούν την ακριβή φύση ή το βαθμό του προβλήματος.

Θεραπεία για τον αυτισμό, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, ότι η ποιότητα ζωής των ατόμων με αυτισμό, μπορεί να βελτιωθεί με κατάλληλες, δια βίου εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, με υποστήριξη των οικογενειών και συμμετοχή επαγγελματιών στην αντιμετώπιση, καθώς και με παροχή επαρκών υπηρεσιών. Αυτά θα τα βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στην σοβαρή αναπτυξιακή αναπηρία τους.

Προκειμένου να γίνει κατανοητός ,όσο αυτό είναι εφικτό, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα αυτιστικά παιδιά, τι συμβαίνει στον εγκέφαλό τους αλλά και πώς αντιλαμβάνονται τα πράγματα, ο ιστότοπος AmazingThingsHappen.tv έφτιαξε ένα επεξηγηματικό βίντεο ειδικά για τους ανθρώπους που δεν έχουν αυτισμό.

Το βίντεο ξεκινάει δείχνοντας ότι ο εγκέφαλος του καθενός λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Προκειμένου να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις, τα άτομα με αυτισμό μπορεί ν’ αναπτύξουν συμπεριφορές που άλλοι μπορεί να θεωρούν ότι είναι παράξενες ή διαφορετικές. Το βίντεο εξηγεί ότι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να είναι ένας ανοιχτός, δεκτικός και κυρίως να θέλει να ενημερωθεί για τον αυτισμό.

Οι άνθρωποι του AmazingThingsHappen.tv γνωρίζουν ότι η κατανόηση του αυτισμού δεν είναι ένα απλό πράγμα, αλλά με αυτό το βίντεο ευελπιστούν ότι όσοι το δουν θα είναι σε θέση να κατανοήσουν τον κόσμο των αυτιστικών ατόμων.

Δείτε το βίντεο.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , Mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

Efi Nika

Ο πιστός σύμμαχος ατόμων με αυτισμό και επιληψία – Βελτιώνει τον ύπνο και μειώνει τις κρίσεις

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 11χρονη με αυτισμό πάλεψε και «έσπασε» το Ρεκόρ Γκίνες με τις αριθμητικές της ικανότητες – ΦΩΤΟ

Efi Nika