Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αυτές οι 5 τροφές θα σας χαρίσουν πιο λευκά δόντια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Αυτές οι 5 τροφές θα σας χαρίσουν πιο λευκά δόντια

Σίγουρα ο νούμερο 1 παράγοντας στα υγιή και λευκά δόντια είναι ο σωστός καθαρισμός τους και οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση

Μήλα

Το φρούτο αυτό απαιτεί πολύ μάσημα κι αυτό συνιστά μια καλή, καθαριστικήάσκηση για το στόμα σας. Η φυσική δράση τριβής ξεπλένει σωματίδια από τα δόντια και τα κρατά λευκά.

Γαλακτοκομικά

Αν η μαμά σας σας έλεγε πάντα να πίνετε γάλα για γερά οστά και λαμπερά δόντια είχε δίκιο. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυρί, το γιαούρτι και το γάλα, περιέχουν γαλακτικό οξύ και ασβέστιο, το οποίο ενισχύει το σμάλτο που δυναμώνει τα δόντια, αλλά και τα λευκαίνει. Το τυρί, μάλιστα, λόγω του ότι το μασάμε, οδηγεί στην παραγωγή σάλιου, το οποίο καθαρίζει τα σωματίδια του φαγητού.

Φράουλες

Μπορεί να έχουν σκούρο χρώμα, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Οιφράουλες είναι πλούσιες σε ένα ένζυμο, γνωστό ως μηλικό οξύ, τα οποία κάνει τα δόντια μας πιο λευκά με φυσικό τρόπο, αφαιρώντας τους λεκέδες.

Κουνουπίδι

Είναι μια από τις τροφές που, όπως και το μήλο, απαιτεί αρκετή μάσηση κι αυτό είναι καλό. Όσο περισσότερο χρειάζεται μια τροφή για να διαλυθεί, τόσοπερισσότερο σάλιο παράγουμε και το σάλιο αποτελεί φυσικό καθαριστικό για τα δόντια μας.

Σέλινο

Τα φρούτα και λαχανικά με φυτικές ίνες δεν είναι μόνο χαμηλά σε θερμίδες, αλλά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Όσον αφορά τα δόντια, συμβάλλουν στο ναπαραμείνουν λευκά και στη διατήρηση του υγιούς ιστού των ούλων.

 

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika