Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Με αυτά τα φυσικά προϊόντα υποχωρούν τα σημάδια και οι ουλές στο δέρμα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Με αυτά τα φυσικά προϊόντα υποχωρούν τα σημάδια και οι ουλές στο δέρμα

Η συγκάλυψη, ή η απομάκρυνση των ουλών στο δέρμα μπορεί να σας κοστίσει ακριβά, ειδικά αν επισκέπτεστε καταστήματα αισθητικής με επαγγελματίες του χώρου για τον σκοπό αυτό.

Αλλά υπάρχουν φυσικά συστατικά όπως το λεμόνι, το ελαιόλαδο, η σόδα και το μέλι, που αντικαθιστούν τα ακριβά καλλυντικά και τις επισκέψεις στον δερματολόγο χωρίς επώδυνες παρενέργειες ούτε στο δέρμα, αλλά ούτε και… στην τσέπη σας.

Λεμόνι

Αυτό το φρούτο είναι πλούσιο σε κιτρικό οξύ, που “φωτίζει” (ανοίγει το χρώμα) στις ουλές, και βιταμίνη C, που επαναφέρει τη φυσική χροιά και το χρώμα του δέρματος. Πριν από τη θεραπεία με λεμόνι θα πρέπει να καθαρίσετε το δέρμα σας καλά και στη συνέχεια να χρησιμοποιήστε λίγο βαμβάκι εμποτισμένο σε χυμό λεμονιού και να το εφαρμόσετε πάνω στην ουλή. Αφήστε το λεμόνι για 10 λεπτά μέχρι να στεγνώσει εντελώς.

Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το δέρμα με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία κάθε μέρα μέχρι η ουλή να “χαθεί” στο υπόλοιπο δέρμα.

Ελαιόλαδο

Ακριβώς όπως το λεμόνι, το ελαιόλαδο έχει επίσης τη δυνατότητα να “φωτίσει” το δέρμα. Το αποτέλεσμα αυτό είναι δυνατό λόγω της περιεκτικότητάς του σε ακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνες Ε και K. Θα πρέπει να κάνετε μασάζ στην ουλή με ελαιόλαδο για τουλάχιστον πέντε λεπτά και να το αφήσετε να δράσει όλη τη νύχτα.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα πιο γνωστά φυσικά δερμο-λειαντικά συστατικά. Λειτουργεί ως μέσο απολέπισης, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζει την επιδερμίδα. Ανακατέψτε τη σόδα με νερό, σε αναλογία 5:1 μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά πάστα. Απλώστε το μείγμα πάνω στην ουλή, αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Μέλι

Το μέλι θρέφει το δέρμα, επιταχύνει την επούλωση των πληγών, αναγεννά τους ιστούς και σβήνει τα σημάδια.

Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι με δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και εφαρμόστε το μείγμα που προκύπτει απευθείας πάνω στην ουλή. Βουτήξτε μια μικρή πετσέτα σε ζεστό νερό και τοποθετήστε τη στο σημείο όπου έχετε εφαρμόσει το μείγμα. Περιμένετε μέχρι να κρυώσει η πετσέτα και στη συνέχεια καθαρίστε καλά το δέρμα.

Για να αφαιρέσετε τα σημάδια που προκαλούνται από την ακμή θα πρέπει να κάνετε ένα μείγμα με δύο κουταλιές της σούπας μέλι και μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιφλεγμονώδης δίαιτα: Είναι κατάλληλη για εσένα;

Efi Nika

Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε για τα «μελάτα» αυγά

Γιώργος Newsitamea

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea