Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αδικία: οι άνθρωποι στα 80’s αδυνάτιζαν, εμείς όχι. Γιατί;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 

 

Αδικία: οι άνθρωποι στα 80's αδυνάτιζαν, εμείς όχι. Γιατί;

Αδικία: οι άνθρωποι στα 80’s αδυνάτιζαν, εμείς όχι. Γιατί;

Στα 80’s οι άνθρωποι έχαναν πιο εύκολα κιλά, αλλά όχι (μόνο) εξαιτίας της μανίας με την αερόβια γυμναστική

Οι άνθρωποι του σήμερα ακόμη και αν τρώνε και αν γυμνάζονται όπως οι γονείς τους, στη δεκαετία του ’70 ή του ’80, δεν θα μπορέσουν να είναι το ίδιο αδύνατοι με αυτούς, λέει νέα μελέτη. Πρέπει να προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο…

Η νέα έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Γιορκ στο Τορόντο, μας αποκαλύπτει το… άδικο της μοίρας.

Ειδικότερα, η ερευνητική ομάδα, συγκέντρωσε διατροφικά στοιχεία 36.400 Αμερικανών μεταξύ 1971 και 2008 και τα στοιχεία της σωματικής δραστηριότητας από 14.419 άτομα μεταξύ 1988 και 2006.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Obesity Research & Clinical Practice, ένας άνθρωπος σήμερα, έστω και αν ακολουθεί τόσο τις διατροφικές συνήθειες όσο και τις σωματικές δραστηριότητες των γονιών του, αποκαλύφθηκε πως ζυγίζει περίπου 10% περισσότερο.

Συγκεκριμένα, η μελέτη έδειξε ότι ένας άνθρωπος το 2006 έχει δείκτη μάζας σώματος 2,3 μονάδες υψηλότερο από έναν άνθρωπο που ήταν στην ίδια ηλικία το 1988, γυμναζόταν στον ίδιο βαθμό, κατανάλωνε τις ίδιες θερμίδες, και ίση ποσότητα πρωτεϊνών και λίπους.

Στην πράξη, το παραπάνω δείχνει για παράδειγμα, ότι ένας 25άρης σήμερα, θα πρέπει να τρώει ακόμη λιγότερο και να γυμνάζετε ακόμη περισσότερο για να προλάβει της αύξηση βάρους, σύμφωνα με την Jennifer Kuk, μία εκ των συγγραφέων της νέας μελέτης.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα στον Atlantic, οι συγγραφείς της μελέτης δεν μπορούν να είναι απολύτως σίγουροι, αλλά έχουν κάποιες θεωρίες για τους λόγους που η απώλεια βάρους είναι δυσκολότερο επίτευγμα στις μέρες μας, σε σχέση με το παρελθόν. Ειδικότερα, υποψιάζονται ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας:

  • Των φυτοφαρμάκων που βρίσκονται στα τρόφιμα και των ρύπων στην ατμόσφαιρα
  • Της αύξησης κατανάλωσης αντικαταθλιπτικών, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους
  • Του στρες, της έκθεσης στο φως τη νύχτα, και του φαγητού αργά το βράδυ, τα οποία “μπερδεύουν” τους κιρκαδικούς ρυθμούς
  • Της φορτωμένης με κρέας και ζάχαρη διατροφής μας, η οποία αλλάζει τη “γεωγραφία” των βακτηρίων του εντέρου

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika

Δείτε πως πρέπει να αυξήσετε τη φερριτίνη στο αίμα σας

Γιώργος Newsitamea