Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Aυτοδίκαιη αργία σε γιατρούς των ΚΕΠΑ για επιστημονική κρίση & εκτίμηση βαθμού αναπηρίας σε ασφαλισμένους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Aυτοδίκαιη αργία σε γιατρούς των ΚΕΠΑ για επιστημονική κρίση & εκτίμηση βαθμού αναπηρίας σε ασφαλισμένους

Θέμα : Ενδεχόμενη εφαρμογή του διοικητικού μέτρου της αυτοδίκαιης αργίας σε γιατρούς των ΚΕΠΑ για επιστημονική κρίση & εκτίμηση βαθμού αναπηρίας σε ασφαλισμένους.

Κε Πρόεδρε
Περιήλθε σε γνώση μας το 1635/14-5-2013 έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο απευθυνόμενο αρχικά προς την Διοίκηση του ΙΚΑ, συστήνει να εφαρμοσθούν οι σχετικές διατάξεις των Ν.3528/2007, Ν.4057/2011 και Ν.4093/2012, ώστε 3 γιατροί μέλη επιτροπής αναπηρίας που συνεδρίασε κατά το παρελθόν και καθόρισε το κατά την επιστημονική τους κρίση ποσοστό αναπηρίας σε κριθέντα τότε ασφαλισμένο, να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία μετά από μήνυση εναντίον τους από τον ασφαλισμένο και εν συνεχεία άσκηση ποινικής δίωξης από τον Εισαγγελέα για «ψευδή βεβαίωση από κοινού».
Οι γιατροί αξιολογούν το ποσοστό αναπηρίας βάσει των κανόνων της ιατρικής επιστήμης και των πινάκων εκτίμησης του βαθμού αναπηρίας, είναι δε γνωστό ότι ιδίως σε οριακές περιπτώσεις αυτό απαιτεί εμπειρία και ικανές γνώσεις.
Το αποτέλεσμα είναι προιόν συγκερασμού αξιολόγησης διαφόρων καταστάσεων, γεγονότων και κρίσεων των μελών των επιτροπών και ως τέτοιο συνιστά τελικά επιστημονική κρίση και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί με τέτοια ευκολία να ασκείται μετά από μήνυση ποινική δίωξη για «ψευδή βεβαίωση από κοινού».
Παρακαλούμε προς χάριν της περαιτέρω εύρυθμης λειτουργίας των ΚΕΠΑ, αλλά και εν γένει όλου του συστήματος υγείας των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ, μην υιοθετήσετε συστάσεις για θέση σε αργία ιατρών μελών επιτροπών αναπηρίας, με την προυπόθεση και μόνο άσκησης ποινικής δίωξης για επιστημονική κρίση που ενδεχομένως δεν είναι αρεστή στον μηνυτή, δεδομένου ότι είναι γνωστό σε όλους το ιδίως πρόσφατο φαινόμενο να ασκούνται διώξεις με μεγάλη ευκολία σχεδόν σε όλους, αντί οι εισαγγελείς να υποβάλουν εαυτούς σε λεπτομερέστερη βάσανο περί ύπαρξης σημαντικών αρχικών ενδείξεων ενοχής ή μη.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Ά Αντιπρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Αθαν. Αποστολόπουλος Παν. Ψυχάρης Ιωάν. Χρονόπουλος
E-mail: seyp.eopyy.att@gmail.com
Κάνιγγος 19, Αθήνα
Τηλ.: 210-3845732, Fax: 210-3834869

Αθήνα 21-05-2013
Αρ. Πρωτ. 11

Προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κο Ελ. Παπαγεωργόπουλο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika