Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Ισπανίδα νοσηλεύτρια το πρώτο κρούσμα του Έμπολα στην Ευρώπη!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ebola

Ισπανίδα νοσηλεύτρια το πρώτο κρούσμα του Έμπολα στην Ευρώπη!!!

 

Μία νοσηλεύτρια η οποία πριν από δύο εβδομάδες φρόντιζε έναν επαναπατρισμένο ασθενή με Έμπολα στην Μαδρίτη, μολύνθηκε από τον θανατηφόρο ιό και πλέον νοσηλεύεται στην απομόνωση σε νοσοκομείο κοντά στη Μαδρίτη, ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα μετάδοσης του ιού σε χώρα εκτός Αφρικής, καθώς και το πρώτο κρούσμα επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Όπως είπε η υπουργός Υγείας της Ισπανίας Άνα Μάτο, η νοσηλεύτρια συμμετείχε στην ομάδα του υγειονομικού προσωπικού που φρόντισε τον ιερέα Μανουέλ Γκαρσία Βιέχο, ο οποίος πέθανε εξαιτίας του ιού στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ο ισπανικής καταγωγής 69χρονος ιερέας, που ήταν και γιατρός, διοικούσε ένα νοσοκομείο στη Σιέρα Λεόνε και επαναπατρίστηκε όταν αρρώστησε από τον Έμπολα.

Η νοσηλεύτρια που μολύνθηκε από τον ιερέα άρχισε να νιώθει τα πρώτα συμπτώματα της νόσου στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν βρισκόταν σε διακοπές σε περιοχή η οποία έως αυτή την ώρα δεν έχει αποκαλυφθεί.

Σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό σε νοσοκομείο της πόλης Αλκορκόν, κοντά στη Μαδρίτη. Οι γιατροί την οδήγησαν στην απομόνωση και την υπέβαλλαν σε εξετάσεις που έδειξαν πως είναι μολυσμένη από τον ιό.

Οι εξετάσεις επαναλήφθηκαν για να επιβεβαιωθεί το εύρημα και οι υγειονομικές Αρχές της Ισπανίας προχώρησαν σε συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουν το κοινό.

Η κυρία Μάτο είπε ότι η κατάσταση της γυναίκας είναι σταθερή, ενώ πρόσθεσε πως καταρτίζεται κατάλογος με όσους ήρθαν σε επαφή μαζί της, για να υποβληθούν και αυτοί σε εξετάσεις.

Κανείς άλλος εκτός από τη γυναίκα δεν έχει μπει έως στιγμής σε καραντίνα, αλλά ο σύζυγός της και το πλήρωμα του ασθενοφόρου που την μετέφερε στο νοσοκομείο βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Η κυρία Μάτο είπε ακόμα ότι η γυναίκα θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Κάρλος ΙΙΙ της Μαδρίτης για καλύτερη θεραπεία.

Το κρούσμα αυτό επιβεβαιώνει εν μέρει την πρόβλεψη διεθνούς ομάδας επιστημόνων, που υπολόγισαν ότι υπάρχουν 75% πιθανότητες να φτάσει ο ιός στην Ευρώπη (στην Γαλλία) έως τις 24 Οκτωβρίου.

Ωστόσο η ομάδα υπολόγιζε πως οι πιθανότητες να συμβεί η πρώτη μετάδοση στην Ισπανία ήταν μόλις 14%.

Πηγή : Web Only

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νόμιζαν πως ήταν ξύλο και τελικά ήταν νεκρός άνθρωπος: Δεύτερος νεκρός από πνιγμό στην χώρα, σοκ σε παραλία

Efi Nika

Με τα όχι χτίζονται οι ζωές…

Efi Nika

Το θρίλερ της Βέροιας: Ο Νίκος πήγε για δουλειά και δεν γύρισε ποτέ, η αποκάλυψη της μάνας του και το τελευταίο σημάδι – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika