Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Μ.Βορίδης: «Μπαίνει φραγμός στις προληπτικές εξετάσεις όχι σε όλες»! Τι κόβεται

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

f9f0f7eba92945e23c949057dcec4a94.w600.h340.z1

Μ.Βορίδης: «Μπαίνει φραγμός στις προληπτικές εξετάσεις όχι σε όλες»! Τι κόβεται

Στην πρώτη εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στα «Παραπολιτικά Fm 90,1» μίλησε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης. Τι είπε για τις διαγνωστικές εξετάσεις που κόβονται στους βαριά πάσχοντες

Στη χώρα μας γίνονται 5 φορές περισσότερες μαγνητικές εξετάσεις από ότι στη Γερμανία δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης στον Νίκο Ευαγγελάτο και στα «Παραπολιτικά Fm 90,1» επιχειρηματολογώντας γιατί κουρεύονται οι διαγνωστικές εξετάσεις σε όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ.Βορίδης ερωτηθείς σχετικά από τον Νίκο Ευαγγελάτο επεσήμανε πως τα όρια μπαίνουν επειδή στη χώρα μας υπάρχει κατάχρηση που θεωρείται μοναδική.
Διευκρίνισε πάντως πως η παρέμβαση που έγινε αφορά στις προληπτικές εξετάσεις για τον εντοπισμό συγκριμένων νόσων καθώς πλέον θα πραγματοποιούνται με βάση επιστημονικά δεδομένα και όχι όποτε το επιθυμεί ο καθένας.
«Δεν τιμωρούμαι τον ασθενή γιατί ο περιορισμός αφορά όταν δεν έχει διαγνωστεί κάτι» ανάφερε ο υπουργός Υγείας συμπληρώνοντας: «Αν το αφήσουμε ανοικτό θα μπορεί ο καθένας να κάνει όποτε νομίζει. Όμως την εξέταση αυτή θα την πληρώνει πια. Πρέπει να υπάρχει ένας φραγμός σε αυτό γιατί αλλιώς θα μπορεί να πηγαίνει κάποιος κάθε μέρα» κατέληξε.
Να σημειωθεί ότι από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή του περιορισμού των διαγνωστικών εξετάσεων όπου μεταξύ άλλων κουρεύονται μαγνητικές τομογραφίες και τεστ ΠΑΠ.
Ενδεικτικά το τεστ ΠΑΠ δε θα μπορεί να πραγματοποιείται δωρεάν σε  γυναίκες κάτω των 21 ετών και σε γυναίκες άνω των 65 ετών, ενώ για τις υπόλοιπες ο έλεγχος θα μπορεί να γίνεται με την κάλυψη του Ταμείου κάθε τρία χρόνια.
Επίσης μαστογραφία δικαιολογείται σε γυναίκες άνω των 40 ετών μια φορά το χρόνο και για όσο δεν πάσχουν από βαρέα και χρόνια νοσήματα.
Πάντως οι νέες συνταγογραφικές οδηγίες προκαλούν την έντονη αντίδραση των ιατρικών συλλόγων με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να επισημαίνει ότι είναι εκτός των κανόνων που επιτάσσει η σύγχρονη επιστήμη.
iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika