Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΓΕΙΑ

9 tips για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας όμορφα!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9550848101879209446.jpg

9 tips για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας όμορφα!

Πρωινό ξύπνημα, καθημερινή ρουτίνα, ξυπνητήρι που δεν σταματά να χτυπά. Με λίγα λόγια μία μέρα ξεκινά. Και είναι από τις μέρες που δεν συμπαθούμε και πολύ.

Τέτοιες μέρες δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν. Αψυχολόγητα, ξυπνάμε χωρίς διάθεση και όρεξη. Πολύ πιθανόν οι λίγες ώρες ύπνου, από το προηγούμενο ξενύχτι να είναι υπεύθυνες για αυτό. Μπορεί να είμαστε κουρασμένες, τσακωμένες, λυπημένες, καταπονεμένες. Μπορεί, πολύ απλά να μην συμβαίνει και τίποτα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Για να πάει η μέρα καλά, ας εφοδιαστούμε με λίγο διάθεση και κέφι.

Είμαστε στο κρεβάτι και μόλις ακούσαμε το ξυπνητήρι. Με το να πατάμε συνέχεια αναβολή δεν κερδίζουμε και τίποτα. Ίσως να απολαύσουμε λίγα λεπτά ύπνου που στην ουσία μας δυσκολεύουν το έργο. Βέβαια υπάρχει και ο κίνδυνος να μην ξυπνήσουμε. Αφού λοιπόν ακούσαμε το ξυπνητήρι σημαίνει πως είμαστε στα όρια ύπνου-ξύπνιου, οπότε δικαιολογίες δεν χωράνε.

Κανείς δεν θέλουμε να μας ξυπνήσει όταν ονειρευόμαστε
Κανείς δεν θέλουμε να μας ξυπνήσει όταν ονειρευόμαστε

 

  • Ξεκινάμε με ένα χαλαρό streaching, ή αλλιώς αυτό που λέμε “τεντώνομαι”. Αυτόματα κάτι τέτοιο θα μας ανακουφίσει και θα μας ξυπνήσει ακόμη περισσότερο.
  • Ένα πρωϊνό μπάνιο θα μας ξυπνήσει, θα μας αναζωογονήσει και η διάθεσή μας, κατευθείαν θα αλλάξει. Οι όμορφες μυρωδιές από το σαμπουάν και το αφρόλουτρο, σίγουρα θα μας κάνουν να αισθανθούμε καλύτερα.
  • Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για ενυδάτωση και απαλή επιδερμίδα. Μία κρέμα ή ένα body lotion θα χαρίσουν στην επιδερμίδα μας μία φίνα και λεπτή μυρωδιά, που θα ξυπνήσει τις αισθήσεις μας και θα νιώσουμε καλύτερα με το σώμα μας.
  • Ένα ολιγόλεπτο και απαλό peeling προσώπου με λάδι και ζάχαρη, θα ηρεμίσει την ένταση του προσώπου μας, ενώ θα μας δώσει απαλή και φρέσκια επιδερμίδα. Το επόμενο κοίταγμα στον καθρέφτη, δεν θα είναι με μούτρα, αλλά με χαμόγελο.
  • Ώρα για ντύσιμο. Μετά από ένα χλυαρό μπάνιο, ενυδάτωση και peeling, η επιλογή ρούχων είναι πιο εύκολη. Είμαστε ήρεμες και αισθανόμαστε χαλαρές. Ότι και αν διαλέξουμε σίγουρα θα είναι η καλύτερη επιλογή. Ψύχραιμα και απλά.
  • Μακιγιάζ. Αν επιθυμούμε να βαφτούμε, είτε πηγαίνουμε στη δουλειά, είτε σε επαγγελματικό ραντεβού, είτε σε κάποια πρωϊνή υποχρέωση, το πρωϊνό μακιγιάζ, πρέπει να είναι ελαφρύ και προσεγμένο. Μία κρέμα με χρώμα ή ένα ελαφρύ make up αρκούν. Για την περιοχή των ματιών επιλέγουμε γήϊνες σκιές και λίγο mascara.  Αν δεν είμαστε λάτρεις των σκιών, τότε ένα έγχρωμο μολύβι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τα χείλη μας μπορεί να παίξουν με όμορφα gloss ή nude κραγιόν.
Ένα όμορφο χαμόγελο την ώρα του μακιγιάζ
Ένα όμορφο χαμόγελο την ώρα του μακιγιάζ
  • Κατά την διάρκεια του μακιγιάζ, της ενυδάτωσης και του peeling, τα μαλλιά μας έχουν αρχίσει να στεγνώνουν, με αποτέλεσμα να μην κάνουμε υπερβολική χρήση του σεσουάρ. Αν έχουμε μία “κακή μέρα μαλλιών”, τότε ένα ponytail είναι ότι πρέπει. Σωστό και ταιριαστό για όλες τις περιπτώσεις.
  • Η ώρα του καφέ και του πρωινού. Συνήθως καφέ και πρωϊνό πίνουμε και τρώμε πριν από όλα αυτά. Ωστόσο, υπάρχουν μέρες που όταν ξυπνάμε “δεν κατεβαίνει τίποτα”. Καλό είναι να δίνουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας. Ας απολαύσουμε λίγο από τον καφέ μας και λίγες πρωϊνές λιχουδιές.
  • Τέλος, ας βάλουμε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο μας φρέσκο και ήπιο άρωμα. Έτσι, για να μας φτιάξει η διάθεση ακόμη περισσότερο.

Είναι ωραίο να μπορούμε να απολαύσουμε το πρωινό μας.

 

 

 

Η ενυδάτωση και το peeling αμέσως ηρεμεί την επιδερμίδα μας
Η ενυδάτωση και το peeling αμέσως ηρεμεί την επιδερμίδα μας
Ας απολαύσουμε το πρωινό μας
Ας απολαύσουμε το πρωινό μας

Και πριν προλάβουμε να αντιδράσουμε για τον χρόνο που έχουμε ή δεν έχουμε, καλό είναι να υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας πως χρειάζονται φροντίδα, χρόνο και περιποίηση. Αυτό τους αξίζει. Έτσι ξεκινά όμορφα η μέρα.

 

www.pathfinder.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika