Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

9 φυσικοί τρόποι να ισιώσετε τα μαλλιά σας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα ίσια και λεία μαλλιά είναι της μόδας σήμερα. Παρόλα αυτά, πολλοί τρόποι ισιώματος που εφαρμόζονται στα κομμωτήρια είναι βλαβεροί για τα μαλλιά σας, αφού τα καταστρέφουν και δημιουργούν ψαλίδα. Και εκτός αυτού, αυτές οι λύσεις είναι συνήθως ακριβές. Παρόλα αυτά, θα μας πιστεύατε εάν σας λέγαμε ότι μπορείτε να αποκτήσετε ίσια μαλλιά χωρίς κόστος και χωρίς να τα βλάψετε; Η αλήθεια είναι πως σε πολλές χειροποίητες θεραπείες χρησιμοποιούνται υλικά που οι περισσότεροι έχουμε στα σπίτια μας.

Μην αγοράζετε μη συνταγογραφούμενα προϊόντα. Τα περισσότερα από αυτά προκαλούν σοβαρές παρενέργειες. Αντίθετα, δοκιμάστε έναν φυσικό τρόπο ισιώματος, που θρέφει τα μαλλιά και τα ισιώνει. Ας δούμε κάποιες δοκιμασμένες και πραγματικά φυσικές λύσεις για ίσια μαλλιά.

  1. Γάλα καρύδας

Το γάλα καρύδας δεν σχετίζεται μόνο με το ίσιωμα των μαλλιών. Επιπλέον, οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες βοηθούν στη μείωση των πιθανοτήτων μόλυνσης του τριχωτού της κεφαλής. Πρέπει να αφαιρέσετε το υγρό από μία καρύδα και να μουσκέψετε με αυτό τα μαλλιά σας. Περιμένετε για δέκα λεπτά πριν ξεβγάλετε.

  1. Μπύρα

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας ίσια, χρησιμοποιήστε μπύρα. Η μπύρα είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που διατηρούν τα μαλλιά δυνατά και λαμπερά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπύρα χωρίς αφρό στο τελευταίο σας ξέπλυμα από τη σαπουνάδα.

  1. Αλόη Βέρα

Στην Αλόη Βέρα περιέχονται ένζυμα που ενισχύουν την καλή υγεία. Επιπλέον, το ζελέ μπορεί να ενυδατώσει τα μαλλιά σας και να τα διατηρήσει ίσια. Τα ξηρά μαλλιά φριζάρουν πιο εύκολα. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κοντίσιονερ για τα μαλλιά σας, αναμειγνύοντας μισό φλιτζάνι (120mL) ζεστό λάδι και ζελέ αλόης. Ξεπλύνετε έπειτα από 30 λεπτά και τα μαλλιά σας θα είναι ίσια.

  1. Γάλα και μέλι

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα και μέλι για να αποκτήσετε ίσια μαλλιά. Αναμείξτε ένα φλιτζάνι (240mL) γάλα με ένα κουτάλι (15mL) μέλι και εφαρμόστε το στα μαλλιά σας. Οι βιταμίνες από το γάλα σε συνδυασμό με τις καθαριστικές ιδιότητες του μελιού θα διατηρήσουν τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά.

  1. Καστορέλαιο

Το καστορέλαιο μπορεί να διατηρήσει τα μαλλιά σας ίσια καθώς τα ενυδατώνει από τη ρίζα ως τις άκρες. Αλείψτε τα μαλλιά σας με καστορέλαιο και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά πριν ξεπλύνετε. Προσέξτε μην βάλετε πολύ λάδι στη ρίζα γιατί τα μαλλιά σας θα φαίνονται λιπαρά.

  1. Σμηκτίτης

Ο σμηκτίτης είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας ίσια. Ενυδατώνει και ενδυναμώνει τα κατεστραμμένα μαλλιά. Πρέπει να αναμείξετε ένα φλιτζάνι (240mL) σμηκτίτη με πέντε κουταλιές της σούπας αλευρόρυζο. Στη συνέχεια, προσθέστε και ένα αυγό για να φτιάξετε την αλοιφή. Αφήστε το μείγμα να δράσει στα μαλλιά σας για λίγα λεπτά πριν ξεβγάλετε.

  1. Μπανάνα

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε μεταλλικά στοιχεία που ενισχύουν την υγεία των μαλλιών. Πρέπει να πολτοποιήσετε δύο πολύ ώριμες μπανάνες και να δημιουργήσετε μία μάσκα για τα μαλλιά σας, τα οποία θα γίνουν ίσια και λαμπερά. Τι ωραίος τρόπος να χρησιμοποιεί κανείς τις μπανάνες που είναι πολύ ώριμες.

  1. Σέλινο

Το σέλινο μπορεί να δράσει ως φυσικό ισιωτικό και ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας. Μουσκέψτε τα φύλλα στο νερό και χρησιμοποιήστε το σαν σπρέι στα μαλλιά σας για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  1. Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι ωφέλιμο για τα μαλλιά σας και αποκαθιστά το φυσικό τους pH, βελτιώνοντας τη συνολική τους εμφάνιση και αίσθηση. Όταν τα μαλλιά σας είναι υγιή, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να ξηραθούν και να σπάσουν. Πρέπει να αναμείξετε δύο κουτάλια της σούπας μηλόξυδο σε ένα φλιτζάνι (240mL) και να εφαρμόσετε το μείγμα στα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Μην το ξεβγάλετε και αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά.

Είστε έτοιμες να ισιώσετε τα μαλλιά σας; Δοκιμάστε κάποια από αυτά τα προϊόντα που θεωρείτε ότι έχουν αποτέλεσμα για σας. Μην ξεχάσετε να το πείτε και στις φίλες σας!

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας remedydaily.com

Πηγές top10homeremedies.com , www.searchhomeremedy.com , www.treehugger.com ,homeremedyshop.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεφροί: 5 συμβουλές για να τους προφυλάξετε – Τα σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα

Efi Nika

Χάστε 8 κιλά και ρίξτε κοιλιά και χοληστερόλη με αυτό το πασίγνωστο και πανάρχαιο γιατροσόφι

Efi Nika

Το αντικαρκινικό φρούτο που προστατεύει την καρδιά και βοηθά στην απώλεια βάρους

Penni Syggrou