Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΙΔΙ ΧΡΗΣΙΜΑ

9 Αλήθειες που Χρειάζεται να Γνωρίζουν μόνο οι «Αγορομάνες»!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9 Αλήθειες που Χρειάζεται να Γνωρίζουν μόνο οι «Αγορομάνες».

Έχω τρεις γιους και καμία κόρη. Όταν τα αγόρια μου ήταν μικρά, άκουγα συνέχεια την ερώτηση «Θα προσπαθήσεις να κάνεις και κόρη;», τόσο που το κεφάλι μου κόντευε να σπάσει.

Κάποιοι παραξενεύονταν όταν τους έλεγα ότι δεν θέλω να κάνω άλλα παιδιά. Λες και διατάρασσα τη φυσική ροή των πραγμάτων που γέννησα μόνο αγόρια.

Ορίστε, αυτολεξεί, τα σχόλια που μου έκαναν όταν μεγάλωνα τα αγόρια μου:

«Όταν η μητέρα μου ήταν άρρωστη, οι αδερφές μου τη φρόντιζαν. Οι γιοι σου δεν θα σε φροντίζουν» (ο πατέρας μίας μπειμπισίτερ)

«Δεν θα κάνω άλλο παιδί γιατί δεν θέλω να είμαι σαν εσένα» (η μαμά δύο αγοριών που δεν ήθελε τρίτο)

«Γιαχ! Τρία αγόρια!! Τυχερήηη» (ειρωνικό σχόλιο μίας δασκάλας στο σχολείο των γιων μου και μάλιστα μπροστά στα παιδιά μου)

Κάποιες φορές σιωπούσα, έχοντας μείνει άφωνη. Άλλες φορές, κρατούσα αμυντική στάση. Όμως, με τα χρόνια, εκτιμώ σήμερα την απίθανη ομορφιά, τα οφέλη και τις προκλήσεις που μου προσφέρει το γεγονός ότι είμαι μία αγορομάνα.

1.  αγόρια σου είναι η πρώτη σου αγάπη. Δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγεις αυτό. Η αδερφή μου (που έχει μόνο κόρες) εντυπωσιαζόταν όταν τα αγοράκια μου μου έφερναν λουλούδια ή μου χάιδευαν τα μαλλιά. Έτσι μαθαίνουν από εσένα πώς να αγαπούν τις γυναίκες όπως και πώς να αγαπιούνται από αυτές.

2. Είσαι το πρότυπο της γυναίκας γι’ αυτά. Θέλεις να τους δείξεις τι αναμένεις από αυτούς όσον αφορά στον σεβασμό και την ευγένεια; Ποτέ δεν είναι αργά να τους δείξεις ότι έχεις την απαίτηση να φέρονται σωστά σε εσένα, στον πατέρα τους και στον κόσμο γενικότερα. Τα αγόρια με ισχυρές μητέρες, που σέβονται τον εαυτό τους, θα ψάξουν να βρουν και παρόμοιες συντρόφους και θα είναι σωστοί σύντροφοι γι’ αυτές.

3. Θα μετανιώσεις για πολλά πράγματα. Φώναζα. Πολύ. Οι γιοι μου ήταν πολύ κοντά στην ηλικία και ήταν γεμάτοι ενέργεια και ζωηράδα, ενώ εγώ δεν είχα υπομονή. Μακάρι να έδινα λίγο χρόνο στον εαυτό μου έτσι ώστε να μπορώ να συγκρατιέμαι.

4.  Ίσως αναρωτιέσαι για την πιθανή σου κόρη. Πώς θα έμοιαζε / ακουγόταν /συμπεριφερόταν; Πάντα αναρωτιόμαστε για κάτι που δεν έχουμε. Κάποιες φορές, ενδεχομένως να βλέπεις ένα μικρό κορίτσι και να σκέφτεσαι «Θα μπορούσε να είναι η κόρη μου» και κάτι σπάει μέσα σου. Μην ανησυχείς. Θα περάσει. Στο υπόσχομαι.

5. Δεν έχεις να αντιμετωπίσεις τις κοριτσίστικες υστερίες. Ό,τι απεχθάνομαι περισσότερο! Είμαι ευγνώμων που δεν χρειάζεται να βιώσω τις κοριτσίστικες υστερίες. Αυτά τα «αυτός είπε/αυτή είπε», τα δάκρυα, η αλλαγή της διάθεσης. Τα αγόρια έχουν τα δικά τους προβλήματα (πιστέψτε με), όμως συνήθως κρατούν μέσα τους τα προβλήματα που σχετίζονται με τη συναισθηματική τους κατάσταση, κατά τη διάρκεια της προεφηβείας και της εφηβείας.

6. Ίσως σου ταιριάζει περισσότερο να έχεις αγόρια. Μου πήρε χρόνια να το συνειδητοποιήσω αυτό όμως τώρα γνωρίζω πως μου ταιριάζει να μεγαλώνω αγόρια. Πραγματικά απολαμβάνω την ώρα που μένω μόνη, κάτι που οι κοριτσομάνες δεν βιώνουν συχνά. Όταν ο μεγάλος μου γιος ήταν νέος έφηβος, μου είπε κάποια φορά: «Μαμά, μακάρι να είχες κόρη. Έτσι, θα μπορούσατε να κάνετε μανικιούρ η μία στην άλλη και άλλα τέτοια και δεν θα χρειαζόταν να μείνεις μόνη». Αυτό που δεν συνειδητοποιούσε ήταν πως αυτές οι στιγμές ήταν το καταφύγιό μου. Μου άρεσε που δεν χρειαζόταν να προσέχω κάποιο παιδί ενώ έπρεπε να κάνω κάτι «γυναικείο».

7. Είναι (κάπως) πιο ασφαλή. Ο 20χρονος γιος μου έκανε βόλτα με τη μηχανή στην πόλη ένα βράδυ πρόσφατα. Θα άφηνα εγώ την κόρη μου να πάει βόλτα με το μηχανάκι με έναν ξένο, μόνη τη νύχτα; Δεν υπήρχε περίπτωση. Σίγουρα, τα αγόρια μπλέκονται σε καυγάδες και ενδέχεται να πέσουν και θύματα, όμως τα κορίτσια είναι πιο πιθανό να πέσουν θύματα παρενόχλησης ή επίθεσης. Φυσικά και ανησυχώ για τους γιους μου αλλά λιγότερο (και τους διδάσκω να σέβονται τις γυναίκες έτσι ώστε και οι άλλες μητέρες να ανησυχούν λιγότερο για τις κόρες τους).

8. Πάντα θα νιώθεις έτσι γι’ αυτά. Πόση γαλήνη και χαρά αισθάνεσαι όταν τα παρακολουθείς να κοιμούνται; Πόση ευτυχία όταν μπαίνουν στο δωμάτιό σου; Πόση χαρά όταν σε αγκαλιάζουν με τα αγορίστικα μικρά χεράκια τους; Πάντα θα είναι τα μικρά σου αγόρια όσο και αν μεγαλώσουν. Ένας από τους γιους μου έχει φτάσει μέχρι εκεί πάνω και ακόμη βλέπω ένα μικρό, παιδικό προσωπάκι όταν τον κοιτάζω.

9.  Αποδέξου την πρόκληση. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να ανατρέφεις σωστούς άντρες. Άντρες που είναι ευγενικοί, τρυφεροί και με σωστή ανατροφή. Άντρες που φέρονται σωστά στις γυναίκες και τα παιδιά. Άντρες που θα γίνουν τρυφεροί, αφοσιωμένοι σύζυγοι.

Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη αλλά θα τα καταφέρεις. Σου δόθηκε αυτή η θαυμάσια ευκαιρία. Απόλαυσέ την. Διεκδίκησέ την. Και απόλαυσε τα οφέλη.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Μούχλα και υγρασία στο σπίτι: 5 αποτελεσματικοί τρόποι για να την εξαφανίσετε μια και καλή

newsitamea

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika