Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

9 Μυστικά για να τα βγάλετε πέρα με τον ήλιο και την ζέστη!!!

9 Μυστικά για να τα βγάλετε πέρα με τον ήλιο και την ζέστη!!!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9 Μυστικά για να τα βγάλετε πέρα με τον ήλιο και την ζέστη!!!

Ανακαλύψτε απλούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε καλύτερα τη ζέστη και τον ήλιο και να περάσετε ανέμελοι και δροσεροί αυτό το καλοκαίρι.

 

1.Αλλάξτε τη μπλούζα σας

 

Φροντίστε η μπλούζα σας να είναι πάντα στεγνή αν θέλετε να σας παρέχει επαρκή προστασία από την επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία.  Μια βρεγμένη μπλούζα απορροφάει περισσότερο την ηλιακή ακτινοβολία και για αυτό πρέπει να την αλλάξετε.

2.Φάτε μια μπανάνα την ημέρα

Η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο. Όταν ιδρώνουμε μπορεί να μειωθούν πολύ τα επίπεδα καλίου στον οργανισμό γεγονός που είναι πιθανό να μας προκαλέσει ταχυπαλμία και αύξηση της πίεσης.

3. Πιάστε… πράσινο

Φυτέψτε δέντρα στον κήπο και τοποθετήστε γλάστρες με φυτά στα μπαλκόνια σας. Με τον τρόπο αυτό Θα έχετε περισσότερη δροσιά αλλά και σκιά. Ιδιαίτερα τα αναρριχώμενα φυτά που καλύπτουν τους τοίχους μπορούν να ρίξουν σημαντικά τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού.

4. Τρώτε σαλάτες

Τρώτε καθημερινά πολλές ωμές σαλάτες. Είναι ένα ιδανικό και ελαφρύ γεύμα για τη ζέστη που θα σας προσφέρει πολλές βιταμίνες. Επιπλέον είναι εύπεπτες και λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε νερό ενυδατώνουν τον οργανισμό μας αναπληρώνοντας τα υγρά που χάνει εξαιτίας της εφίδρωσης.

5. Επιλέξτε το σωστό χρώμα

Για περισσότερη δροσιά αντικαταστήστε τα σκούρα χρώματα στις εξωτερικές επιφάνειες του σπιτιού σας. Οι τοίχοι και οι τέντες σε άσπρο χρώμα προσφέρουν περισσότερη δροσιά καθώς αντανακλούν το μεγαλύτερο μέρος των ηλιακών ακτίνων περιορίζοντας τη θερμότητα στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

6. Αποφύγετε τα καυτερά φαγητά

Τα βαριά και πλούσια γεύματα πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια μιας ζεστής ημέρας. Είναι πιθανό να σας προκαλέσουν δυσφορία και να κάνουν πιο έντονη την εφίδρωση. Αποφύγετε τα πολλά καρυκεύματα, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα καυτερά φαγητά.

7. Επιλέξτε προστασία Α’ κλάσης!

Από το διαιτολόγιο σας δεν πρέπει να λείπουν τα καρότα, οι ντομάτες, το πεπόνι και το γάλα. Τα τρόφιμα αυτά έχουν βιταμίνη Α η οποία διαθέτει αντιοξειδωτική δράση και ενισχύει τη φυσική αντοχή της επιδερμίδας έναντι της ηλιακής ακτινοβολίας.

8. Προσοχή αν έχετε ελιές

Αν έχετε πολλές ελιές στο σώμα σας πρέπει να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο χωρίς προφυλάξεις. Αν έχετε μαύρες ή σκουρόχρωμες ελιές έχετε έναν λόγο παραπάνω να προσέχετε. Φοράτε πάντα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

9. Τη ζέστη και τα μάτια σας!

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν ξηροφθαλμία καθώς στεγνώνουν τα μάτια, γεγονός που είναι αρκετά ενοχλητικό. Φοράτε γυαλιά ηλίου και χρησιμοποιείτε τεχνητά δάκρυα για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

Penni Syggrou