Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το 8χρονο αγόρι που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και τελικά διαγνώσθηκε με “κρυμμένο κόλπο”

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1234

Μια μητέρα εξέφρασε πρόσφατα την ανακούφισή της για το γεγονός πως ο γιος της διαγνώστηκε με «κρυφό κόλπο», έπειτα από χρόνια πολύπλοκα προβλήματα υγείας.

Η 40χρονη Leanne Owens πέρασε τα τελευταία οκτώ χρόνια ψάχνοντας απεγνωσμένα μια διάγνωση για το γιο της, Harry Blunden, ο οποίος γεννήθηκε το 2008 χωρίς πρωκτό, χωρίς ουρήθρα, με τρεις τρύπες στην καρδιά και εκτενή νεφρικά προβλήματα.

Τον Μάιο του 2015 οι γιατροί κατάφεραν επιτέλους να διαγνώσουν επιτυχώς τον Harry με VACTERL association, δισχιδές όσχεο και επικάλυψη της ουρήθρας.

caters

Το δισχιδές όσχεο είναι μια πάθηση της οποίας τα χαρακτηριστικά σχετίζονται συνήθως με τα γυναικεία γεννητικά όργανα, συμπεριλαμβανομένων των χειλέων του αιδοίου, ενώ το VACTERL association είναι το όνομα που δίνεται σε μια μη-τυχαία συνύπαρξη πολλαπλών γενετικών ανωμαλιών.

caters

Ο Εθνικός Οργανισμός Σπάνιων Διαταραχών της Αμερικής υπολογίζει πως 1.6 μωρά ανά 10.000 γέννες εμφανίζουν VACTERL association.

Η Owens, η οποία ζει στο Blackpool και έχει επίσης μια κόρη, είπε «Όταν έμαθα πως ήταν VACTERL association κατέρρευσα, επειδή ήταν τεράστια ανακάλυψη και τώρα μπορούμε επιτέλους να ξεκινήσουμε τη θεραπεία που θα τον βάλει στο σωστό μονοπάτι της ζωής του».

Τα νέα ήταν τόσο σοκαριστικά που η Owens ισχυρίζεται πως προκάλεσαν την αποβολή του μωρού που κυοφορούσε εκείνη την περίοδο. «Ήμουν καταρρακωμένη και όταν υπολόγισα τις εβδομάδες κατάλαβα πως (έχασα το μωρό) στις 18 Μαΐου του περασμένου έτους. Δηλαδή την ίδια εβδομάδα που μου είπαν πως ο Harry έχει κόλπο».

Προκειμένου να βρει μια απάντηση για τα προβλήματα υγείας που βασάνιζαν το γιο της από τη γέννησή του, η Owens έγινε μέλος σε πολλά γκρουπ στο Facebook, σε ομάδες υποστήριξης και ζήτησε τη συμβουλή ειδικών παγκοσμίου επιπέδου. Πλέον νιώθει ανακούφιση που ξέρει την αφορμή των προβλημάτων υγείας του γιου της.

«Ο Harry είναι πάντα χαμογελαστός, το οποίο είναι εκπληκτικό αν σκεφτείς όλα αυτά που έχει περάσει», λέει.

huffingtonpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou