Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

8 σπιτικές συνταγές για σκασμένα χέρια!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
8 σπιτικές συνταγές για σκασμένα χέρια

 8 σπιτικές συνταγές για σκασμένα χέρια!!!

 

Ο χειμώνας είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των απαλών χεριών δεδομένου ότι δέχονται την περισσότερο κακοποίηση, με τις οικιακές εργασίες και την έκθεση στις χαμηλές θερμοκρασίες της εποχής.

Το πλύσιμο των πιάτων και οι λοιπές δουλειές στο σπίτι οδηγούν στην έντονη αφυδάτωση, στην εμφάνιση πληγών και φαγούρας και εν τέλει στην κακή και ταλαιπωρημένη εικόνα των χεριών σας.

Πριν λοιπόν καταφύγετε στα προϊόντα του εμπορίου και τις ειδικές κρέμες δοκιμάστε σπιτικές συνταγές που θα επαναφέρουν την υγρασία και ενυδάτωση στα χέρια σας.

Μουλιάστε τα σε ζεστό νερό
Πριν πέσετε για ύπνο το βράδυ, μουλιάστε τα χέρια σας σε μια λεκάνη με ζεστό νερό, με σαπούνι λιπαρό και ειδικό για ξηρά χέρια. Με αυτό τον τρόπο θα μαλακώσουν και με το σαπούνι θα απομακρυνθούν οι ακαθαρσίες και βρωμιές της ημέρας, η συσσώρευση των οποίων συμβάλει στο σκάσιμο του δέρματος.

Βάλτε βαζελίνη
Αφού μουλιάσετε τα χέρια σας και τα στεγνώσετε καλά και ταμποναριστά με ένα απαλό και καθαρό κομμάτι ύφασμα, απλώστε μια γενναία στρώση βαζελίνης στο δέρμα σας. Η βαζελίνη προσφέρει μια από τις καλύτερες θεραπείες για τα σκασμένα και ξερά χέρια, ενώ δίνει την ευκαιρία στο δέρμα να ανακτήσει τις δυνάμεις και την υγρασία του, όσο εσείς κοιμάστε το βράδυ.

Φορέστε γάντια
Αν η θερμοκρασία είναι αρκετά χαμηλή ωστόσο, η βαζελίνη, από μόνη της, δεν αρκεί για να επαναφέρει το δέρμα στη φυσιολογική του κατάσταση. Δοκιμάστε λοιπόν, ώστε να εγκλωβίσετε την ενυδάτωση και να εμποδίσετε την εξάτμιση της υγρασίας, να φορέσετε γάντια, μετά τη χρήση της βαζελίνης και κατά τη διάρκεια της νύχτας ώστε να ξυπνήσετε το πρωί με απαλά και βελούδινα χέρια.

 

8 σπιτικές συνταγές για σκασμένα χέρια

Βιταμίνη E
Αν τα χέρια σας έχουν σκάσει στο σημείο της αιμορραγίας ανοίξτε μια κάψουλα συμπληρώματος βιταμίνης Ε και απλώστε το εσωτερικό της στα χέρια σας. Η σκόνη θα διεισδύσει στις ρωγμές και θα βοηθήσει στην άμεση ανάπλαση και θεραπεία του δέρματος.

Τζελ αλόης
Κάντε συνήθεια, μια φορά τη μέρα να απλώνετε στα χέρια σας τζελ αλόης το οποίο θα απαλύνει τα σκασίματα, θα δροσίσει το κάψιμο, που νιώθετε από τις πληγές και ανακουφίσει και από τον πόνο, που αυτές προκαλούν.

Λαστιχένια γάντια
Στην περίπτωση που έχετε πληγές στα χέρια σας, καλό θα ήταν να τους παρέχετε τη μέγιστη προστασία, ώστε να επουλωθούν το ταχύτερο. Όσο κάνετε λοιπόν τις δουλειές του σπιτιού φοράτε γάντια, για να περιορίσετε στο ελάχιστο την επαφή του τραυματισμένου δέρματος με χημικά ή με το νερό της βρύσης όταν πλένετε τα πιάτα.

 

8 σπιτικές συνταγές για σκασμένα χέρια

Ελαιόλαδο
Κάνετε συχνά μασάζ στα χέρια σας με ελαιόλαδο και φροντίστε να μην είστε φειδωλοί στη χρήση του. Η ενυδάτωση που προσφέρει το ελαιόλαδο είναι από τις καλύτερες λύσεις για στεγνό και ξηρό δέρμα.

 

8 σπιτικές συνταγές για σκασμένα χέρια

Και πως θα πλένετε τα χέρια σας…
Δεδομένου ότι δε γίνεται να μην πλένετε τα χέρια σας, καθώς πρόκειται για βασικό κομμάτι της καθημερινής υγιεινής, φροντίστε τουλάχιστον να τα ταλαιπωρείτε το λιγότερο δυνατό. Χρησιμοποιείτε ελαφρύ σαπούνι, χλιαρό και όχι ζεστό νερό, σκουπίζεστε ταμποναριστά και βάζετε αμέσως ενυδατική κρέμα.
Αν λόγω δουλειάς ή συνθηκών αναγκάζεστε σε πλύσιμο χεριών πολλές φορές τη μέρα, αντικαταστήστε μερικές από αυτές τις φορές με αντισηπτικό χεριών ή υγρά αντιβακτηριακά μαντηλάκια. Αυτή η λύση, επίσης ξηραίνει το δέρμα, αλλά όχι στο βαθμό που το κάνει το σαπούνι και το νερό.

clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 τρόποι που καταστρέφετε σοβαρά τα νεφρά σας

Γιώργος Newsitamea

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea