Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

8 ώρες δουλειά; Μία ώρα περπάτημα την ημέρα (έτσι θα είσαι σε φόρμα)

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων έχουμε ακούσει για τους κινδύνους της καθιστικής εργασίας, η οποία δεν μας κρατά ιδιαίτερα ενεργούς. Σύμφωνα με νέα έρευνα αυτή την αδράνεια μπορούμε να την καταπολεμήσουμε με 60 λεπτά περπάτημα την ημέρα, προλαμβάνοντας κινδύνους για την υγεία μας.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Lancet και όπως σημειώνεται στον Time το κλειδί για τους κινδύνους της καθιστικής εργασίας είναι η δράση και η ενέργεια. Η αναλογία είναι ένα προς οκτώ, δηλαδή 60 με 75 λεπτά περπάτημα την ημέρα προς 8 ώρες εργασίας στο γραφείο.

Οι ερευνητές λένε πως πρέπει να βρισκόμαστε σε δράση μία ώρα την ημέρα για να αναπληρώσουμε τις 8 ώρες σωματικής “αδράνειας”.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου ο επικεφαλής της έρευνας Ulf Ekelund μεταξύ άλλων λέει: “Το μήνυμά μας είναι θετικό: είναι δυνατόν να μειώσουμε ή ακόμη και να εξαλείψουμε αυτούς τους κινδύνους αν είμαστε αρκετά δραστήριοι ακόμη και χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε κάποιο σπορ ή να πάμε στο γυμναστήριο”, ενώ προτείνει πως εκτός από το περπάτημα, μπορούμε να κάνουμε ποδήλατο πηγαίνοντας και φεύγοντας από τη δουλειά, σε μία προσπάθεια να αποφύγουμε τις παρατεταμένες περιόδους σωματικής αδράνειας.

8 ώρες δουλειά; Μία ώρα περπάτημα την ημέρα (έτσι θα είσαι σε φόρμα)

Η δραστηριότητα σημειώνουν οι ερευνητές πως δεν χρειάζεται να είναι αυστηρή, ενώ εξηγούν πως ακόμη και το ζωηρό περπάτημα αρκεί για να ολοκληρωθούν αυτές οι προσαυξήσεις στην κίνηση.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και την Νορβηγική Σχολή Αθλητικών Επιστημών, και σε αυτή συμμετείχαν περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι μέσης ηλικίας τα 45 έτη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Δυτική Ευρώπη και την Αυστραλία.

Οι ερευνητές σημειώνουν πως το να είμαστε σε κίνηση μας βοηθάει στο να μειώσουμε ή ακόμη και να εξαλείψουμε κινδύνους για την υγεία μας, όπως ο διαβήτης, ορισμένες μορφές καρκίνου ή ακόμη και ο πρόωρος θάνατος.

Μήπως να ξεκινήσουμε τις βόλτες;

Σχετικά: 

Περπάτημα: τα 5 οφέλη του που μάλλον δεν είχατε φανταστεί

Περπάτημα: 6 μυστικά για να γίνει πιο αποτελεσματικό

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να αγαπάτε τους ανθρώπους που δεν μπαίνουν σε καλούπια…

Efi Nika

Η ομάδα αίματος σας: μια σημαντική πληροφορία για την υγεία και τη ζωή σας

Γιώργος Newsitamea

Τα «σημάδια» που φανερώνουν την ύπαρξη φραγμένων αρτηριών στο σώμα μας

Γιώργος Newsitamea