Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

8 λόγοι για τους οποίους όσοι Πίνουν Καφέ είναι πιο πιθανό να Επιτύχουν

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πολλές φορές, το μόνο που χρειάζεστε για να αφοσιωθείτε πλήρως σε μία εργασία είναι η καφεΐνη. Το ίδιο ισχύει και για μένα. Απολαμβάνω από τη μυρωδιά του μέχρι το φλιτζάνι που γεμίζει με καφέ και την έντονη γεύση του. Με ξυπνάει. Ενώ άλλους τους ανησυχεί αυτή η ένταση, για μένα είναι ό,τι καλύτερο. Την ενέργειά μου την παίρνω μόνο από τον καφέ. Δεν μπορώ να παραβλέψω τα οφέλη που μου προσφέρει ο καφές και πόσο πολύ ενισχύει τις πιθανότητες για επιτυχία. Διαβάστε το παρακάτω άρθρο εάν έχετε ενδοιασμούς για τον καφέ και δείτε πόσο πολύ θα σας ωφελήσει.

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για τα οφέλη του καφέ που οδηγούν τους λάτρεις του στην επιτυχία.

  1. Είναι πιο υγιείς.

Είτε μιλάμε για Αλτσχάιμερ, διαβήτη ή καρδιαγγειακές ασθένειες, ο καφές είναι ισχυρός ενάντια στις διάφορες ασθένειες. Όσοι πίνουν καφέ ζουν περισσότερο και παρουσιάζουν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών όπως το Πάρκινσον.

  1. Είναι εξυπνότεροι.

Ο καφές δεν σας ενεργοποιεί απλώς. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να τον πίνετε. Σας κάνει και εξυπνότερους. Η καφεΐνη που περιέχεται στον καφέ μπλοκάρει την αδενοσίνη που βρίσκεται στον εγκέφαλο. Η αδενοσίνη αναστέλλει τη νευροδιαβίβαση. Όταν μπλοκάρεται η αδενοσίνη, αυξάνεται το επίπεδο της ενέργειας και η λειτουργικότητά σας.

  1. Είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση.

Το λίπος που περιέχεται στον οργανισμό σας καίγεται με τον καφέ. Εάν έχετε αμφιβολίες, μάθετε ότι η καφεΐνη περιέχεται στα περισσότερα συμπληρώματα καύσης λίπους του εμπορίου. Η καφεΐνη δρα ενάντια στο λίπος καθώς αυξάνει το μεταβολισμό όπως και την οξείδωση των λιπαρών οξέων. Επίσης, αναστέλλει τη λειτουργία των λιπαρών οξέων στους λιπώδεις ιστούς. Η καφεΐνη συντελεί στη βελτίωση της καλής φυσικής κατάστασης.

  1. Είναι πιο χαρούμενοι.

Όσοι καταναλώνουν καφεΐνη έχουν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης. Καταναλώνοντας αρκετά φλιτζάνια καφέ, βελτιώνεται η διάθεσή σας και προστατεύεστε από κατάθλιψη ή μελαγχολία. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στον καφέ είναι πιθανότατα υπεύθυνες για τη βελτίωση της διάθεσής σας και έτσι γίνεστε πιο ενθουσιώδεις και αισιόδοξοι.

  1. Ζουν περισσότερο.

Είτε σας αρέσει είτε όχι, αυτό είναι επιβεβαιωμένο από επιστημονικά δεδομένα. Τι θα λέγατε για μία ουσία που μειώνει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρδιακών παθήσεων, σας ενεργοποιεί και σας κάνει πιο δυνατούς; Κάποια από τα οφέλη αυτών των ενώσεων δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από την επιστήμη. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις ουσίες έχουν αντιοξειδωτική δράση και σας προστατεύουν από την οξείδωση. Αυτά τα οξειδωτικά είναι αρκετά ισχυρά για να καταστρέψουν τα μόρια στον οργανισμό σας.

  1. Είναι καπάτσοι.

Υπάρχει ένα είδος συμπεριφοράς που συνδέεται με την κατανάλωση καφέ. Θέλεις να τα καταφέρεις όλα όσα επιθυμείς. Ο καφές σάς ενδυναμώνει να ξεκινήσετε την ημέρα σας νωρίς το πρωί και να καταφέρετε αυτό που θέλετε. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι πίνουν καφέ και είναι ενθουσιώδεις ενώ άλλοι ακόμη στριφογυρίζουν στο κρεβάτι και προσπαθούν να ξυπνήσουν. Ο καφές σάς προσαρμόζει εύκολα στο περιβάλλον και ξεκινάτε την ημέρα σας εγκαίρως.

  1. Είναι ζωντανοί και ενδιαφέροντες στην παρέα.

Όσοι πίνουν καφέ είναι πολύ αγαπητοί στην παρέα και θέλεις να είσαι μαζί τους. Στο τέλος της ημέρας δεν τελειώνετε  απλώς κανείς τη δουλειά σας.  Επίσης, απολαμβάνετε αυτό που κάνετε και σας αποδέχονται και οι συνεργάτες σας που σας συμπαθούν. Με τη βοήθεια του καφέ, έχετε ενθουσιασμό και είστε έτοιμοι να κάνετε τη δουλειά σας με περισσότερη ενέργεια και ενδιαφέρον.

  1. Βγάζουν λεφτά.

Αυτό το γεγονός είναι βασισμένο σε μία έρευνα που έγινε σε ορισμένους εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όταν το σκεφτεί κανείς, βγάζει νόημα. Γιατί να μη βγάλουν λεφτά οι λάτρεις του καφέ όταν είναι πιο ισχυροί, ξυπνούν νωρίτερα και είναι πιο δραστήριοι κατά τη διάρκεια της ημέρας; Όσοι πίνουν καφέ είναι πιο παθιασμένοι με την επιτυχία. Ζουν την εμπειρία εμπνεόμενοι από κάθε φλιτζάνι καφέ καθώς θέλουν να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους.

Πίνω ένα φλιτζάνι καφέ τώρα ενώ γράφω αυτό το άρθρο καθώς πιστεύω απόλυτα σε ορισμένα πράγματα που γράφω. Επομένως, συγχαίρω όλους τους λάτρεις του καφέ. Οι λόγοι για να πίνει κανείς καφέ είναι πιο σημαντικοί από αυτούς που είναι κατά του καφέ. Και αν μιλάμε και για επιτυχία, τότε αξίζει τον κόπο.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας www.lifehack.org

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika