Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

7 tips και tricks για να χάσεις κιλά (εκτός από τη δίαιτα)

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1

Το ήξερες ότι ακόμη και τα χρώματα των τοίχων που βρίσκονται στο μέρος που τρώμε επηρεάζουν την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε;

Αν έχεις ήδη ξεκινήσει διατροφή και γυμναστήριο, τα παρακάτω ευρήματα των επιστημονικών μελετών, μπορούν να σου φανούν χρήσιμα, ενώ αν ακόμη παλεύεις να το πάρεις απόφαση, τότε οι παρακάτω συμβουλές, ενδεχομένως να σε παρακινήσουν να ξεκινήσεις τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Ποιοι είναι λοιπόν αυτά τα tips και tricks τα οποία θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με την επιστήμη; Το Reader’s digest τα συγκέντρωσε σε ένα δημοσίευμα:.

Να τρως σε μικρά πιάτα

“Μερικές φορές τρώμε με τα μάτια μας, παρά με το στομάχι μας” λέει, η συγγραφέας Erin Palinski-Wade. “Αν τοποθετήσετε μικρή μερίδα σε ένα μεγάλο πιάτο, μπορεί αυτόματα να θεωρήσετε πως το γεύμα είναι λιγότερο ικανοποιητικό. Ωστόσο, με την τοποθέτηση των τροφίμων σε ένα μικρότερο πιάτο, το πιάτο φαίνεται γεμάτο”.

7 tips και tricks για να χάσεις κιλά (εκτός από τη δίαιτα)

Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity, όταν τρώμε φαγητό που είναι τοποθετημένο σε ένα έγχρωμο πιάτο, τότε το μυαλό μας ξεγελιέται, νομίζοντας πως η ποσότητά του είναι 3% περισσότερη απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Όσο αφορά το θέμα των πιάτων και των σερβίτσιων, πολλοί ερευνητές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε αυτά τα αντικείμενα, προχωρώντας σε αντίστοιχες μελέτες, των οποίων τα ευρήματα διαπιστώνουν, πως όντως τα σερβίτσια παίζουν ρόλο στην ποσότητα φαγητού που καταναλώνουμε.

Σχετικά:

  • Θέλεις κορμί λαμπάδα; Βγάλε το κόκκινο σερβίτσιο στο τραπέζι
  • Πόσο τρως; Το μέγεθος του τραπεζιού σου το μαρτυρά
  • Όσο αυτοέλεγχο κι αν έχεις, θα βάλεις κιλά αν…

Βάψε τους τοίχους μπλε

Σύμφωνα με την Palinski, όχι μόνο το χρώμα του πιάτου, αλλά και το χρώμα των τοίχων μπορεί να επηρεάσει την κατανάλωση των τροφίμων. Ειδικότερα, σημειώνει ότι οι αποχρώσεις του κίτρινου μπορούν να προκαλέσουν αυξημένη όρεξη, και μας ωθούν να τρώμε πιο γρήγορα, σε αντίθεση με το μπλε χρώμα, το οποίο μας βοηθάει να αισθανόμαστε πιο χαλαροί, και τρώμε με πιο αργό ρυθμό.

Χαμήλωσε τα φώτα

Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Cornell, στην οποία συμμετείχαν 62 άτομα, τα οποία χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, διαπιστώθηκε πως ο φωτισμός και η ένταση της μουσικής έπαιξε ρόλο στην ποσότητα κατανάλωσης τροφίμων.

7 tips και tricks για να χάσεις κιλά (εκτός από τη δίαιτα)

Ειδικότερα, οι ερευνητές κάλεσαν τη μία ομάδα να δειπνήσει σε ένα δωμάτιο με λαμπερό φως και δυνατή μουσική, ενώ η άλλη ομάδα δείπνησε σε ένα δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό και μουσική τζαζ. Η ομάδα που έφαγε στο δωμάτιο με τον χαμηλό φωτισμό και την τζαζ μουσική, κατανάλωσε 6% λιγότερο φαγητό από την ομάδα που δείπνησε στο άλλο δωμάτιο.

Φάε παρέα με φίλους της υγιεινής διατροφής

Οι κοινωνιολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν διαπίστωσαν πως οι κοινωνικές σχέσεις έχουν άμεση επίδραση στην υγεία μας. Στην πραγματικότητα ένας φίλος, συνεργάτης ή ο αγαπημένος μας, αν έχει συμπεριφορά υπέρ ενός υγιεινού τρόπο ζωής, μπορεί να μας επηρεάσει.

Κατάγραψε αυτά που τρως

Επιστήμονες από το ερευνητικό κέντρο Fred Hutchinson Cancer Research Center ανακάλυψαν πως οι γυναίκες που κρατούν ημερολόγιο τροφίμων είναι πιο πιθανό να χάσουν βάρος, ανεξάρτητα από το είδος της διατροφής που ακολουθούν.

7 tips και tricks για να χάσεις κιλά (εκτός από τη δίαιτα)

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, και σύμφωνα με αυτά, οι γυναίκες που κατέγραφαν αυτά που έγραφαν έχασαν έως και 6 κιλά περισσότερα από τις γυναίκες που δεν κρατούσαν ημερολόγιο διατροφής.

Βάλε τάξη στον ύπνο

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Canadian Medical Association Journal, η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει την όρεξή μας, καθώς ο πάρα πολύ λίγος ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και σε αυξημένο πόθο υδατανθράκων.

Καταπολέμησε το άγχος

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, η υιοθέτηση τεχνικών που μειώνουν το άγχος, μπορούν να αποτρέψουν την αύξηση βάρους.

Στη σχετική μελέτη, συμμετείχαν 47 άτομα τα οποία ήταν παχύσαρκα ή υπέρβαρα, και παρακολούθησαν για 9 εβδομάδες συνεδρίες, στις οποίες διδάσκονταν στρατηγικές ανακούφισης από το στρες και μάθαιναν να διαβάζουν τα σήματα των σωμάτων τους, όπως η πείνα, η δίψα και η πληρότητα.

7 tips και tricks για να χάσεις κιλά (εκτός από τη δίαιτα)

Οι γυναίκες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση του στρες ήταν πιο πιθανό να χάσουν κοιλιακό λίπος. το είδος του λίπους που συνδέεται με τον υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακής νόσου και διαβήτη.

Άντε και καλή μας τύχη. Έρχεται και καλοκαίρι…

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea