Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

7 Σημάδια ότι μεγαλώνετε μία Ιδιοφυΐα!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
7 σημάδια ότι μεγαλώνετε μία ιδιοφυΐα!

Πώς μπορεί ένας γονιός να αναγνωρίσει τα σημάδια που δείχνουν ότι μεγαλώνει μια μικρή ιδιοφυΐα;

Οι γονείς αγαπούν να πιστεύουν ότι το παιδί τους είναι προικισμένο. Ένα παιδί «ιδιοφυΐα», ωστόσο, είναι αρκετά σπάνιο. Αν τυχαίνει να είστε ένας από εκείνους τους τυχερούς γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν μια εξαιρετική ευφυΐα ή κάποια ιδιαίτερη δεξιότητα, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα παρατηρήσατε περισσότερα από τα χαρακτηριστικά τους κατά τη νηπιακή ηλικία.

Σημάδια που δείχνουν ότι έχετε έναν μικρό Aistain στο σπίτι σας:

1. Πρόωρα Ορόσημα
Ένα παιδί ιδιοφυΐα θα περπατήσει, θα μιλήσει, θα διαβάσει, κλπ, πολύ νωρίτερα από ό, τι τα υπόλοιπα συνομήλικα παιδιά. Ένα τέτοιο παιδί,μπορεί επίσης να εμφανίσει μυϊκές δεξιότητες, όπως να πιάσει τα πράγματα πολύ πιο νωρίς. Έτσι, εάν το μωρό σας προσπαθεί να πηδήξει έξω από το λίκνο ήδη, δεν θα πρέπει να αιφνιδιαστείτε!

2. Μνήμη Ελέφαντα
Ένα έξυπνο παιδί μπορεί να θυμηθεί τα πάντα. Μπορεί να θυμηθεί πού έβαλε το αγαπημένο του παιχνίδι ή που βρίσκεται το αγαπημένο του φαγητό (ντουλάπι ή ψυγείο) ώστε να κατευθυνθεί προς τα εκεί και να το ζητήσει με τον τρόπο του αν πεινάσει.

3. Εκμάθηση ξένων γλωσσών
Τα έξυπνα μωρά αρχίζουν να μιλούν νωρίς και εκφράζουν έναν απροσδόκητο ενθουσιασμό για την εκμάθηση άλλων γλωσσών. Θα μπορούσαν επίσης να δείχνουν ενδιαφέρον και για τα βιβλία ακούγοντας διάφορες ιστορίες σε ελληνικά και αγγλικά (πχ) αντίστοιχα. Από τον 14ο μήνα, τα προικισμένα παιδιά μπορεί να αρχίσουν να σχηματίζουν φράσεις δύο λέξεων χωρίς προβλήματα ενώ από τον 18ο μήνα, θα μπορούν να σχηματίζουν ολοκληρωμένες προτάσεις.

4. Παζλ
Τα μωρά ιδιοφυΐες μπορούν να φτιάξουν μόνα τους παζλ από πολύ νωρίς. Αν το φτιάξουν μόνο μια φορά με τη μαμά, μετά μόνα τους μπορούν να το ολοκληρώσουν χωρίς βοήθεια.

5. Περίεργα Μυαλά
Τα μωρά είναι περίεργα για τα πάντα. Έτσι, αν βρείτε ένα παιχνίδι αποσυναρμολογημένο θα ξέρετε ποιος το έχει κάνει. Το μωρό σας, θα προσπαθεί να δει πώς είναι φτιαγμένο το παιχνίδι με το οποίο πρόκειται να διασκεδάσει αργότερα!

6. Κοιμάται λίγο
Τα μωρά που είναι έξυπνα κοιμούνται λιγότερο. Το ενδιαφέρον για την εξερεύνηση νέων πραγμάτων τα κάνει να μη θέλουν να κοιμηθούν για να μην χάσουν κάτι σημαντικό!

7. Αγαπούν μία συγκεκριμένη τέχνη
Λίγα μωρά επιδεικνύουν ένα άσωτο ταλέντο στη μουσική, το χορό, ή την υποκριτική. Ο εντοπισμός αυτών των δεξιοτήτων νωρίς θα σας βοηθήσει να ενσταλάξετε και να γαλουχήσετε το μωρό σας καθώς μεγαλώνει.

Αν το μωρό σας λοιπόν παρουσιάζει ένα από αυτά τα σημάδια, σίγουρα είναι μια μικρή ιδιοφυΐα. Απλά κοιτάξτε για ένα από αυτά τα συνθήματα και ίσως να εκπλαγείτε με τον μικρό Ainstain που συμβιώνετε!

ΠΗΓΗ: www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά

Penni Syggrou