Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

7 Πολύτιμες Συμβουλές για να Ενεργοποιήσετε τις Ορμόνες σας και να Χάσετε γρήγορα τα Περιττά Κιλά με Φυσικό Τρόπο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1

7 Πολύτιμες Συμβουλές για να Ενεργοποιήσετε τις Ορμόνες σας και να Χάσετε γρήγορα τα Περιττά Κιλά με Φυσικό Τρόπο.

Δυσκολεύεστε να χάσετε βάρος, παρότι γυμνάζεστε συχνά και ακολουθείτε αυστηρές δίαιτες; Ίσως να φταίει που οι ορμόνες σας για την απώλεια βάρους, δεν έχουν ακόμα ενεργοποιηθεί!

Υπάρχουν πολλές διαδικασίες που κάνει το σώμα μας και μας βοηθάνε να χάσουμε βάρος. Όλες αυτές οι διαδικασίες όμως, απαιτούν συγκεκριμένες ορμόνες για να ξεκινήσουν. Ο μεταβολισμός μας, για παράδειγμα, εξαρτάται από τις ορμόνες Τ3 και Τ4 που παράγονται από τον θυροειδή. Χωρίς αυτές τις ορμόνες, το σώμα μας δε μπορεί να διασπάσει σωστά τις τροφές.

Και μετά υπάρχουν και ορμόνες όπως η ινσουλίνη, η γλυκαγόνη και η κορτιζόλη που βοηθάνε στο κάψιμο των θερμίδων. Όταν αυτές οι ορμόνες δεν λειτουργούν σωστά, όσο και να ασκείστε πάντα θα έχετε ένα μέτριο αποτέλεσμα.

Αλλά τι είναι αυτό που κάνει τις ορμόνες μας αναποτελεσματικές ή και ακόμα και «απενεργοποιημένες», εξ” αρχής;

Η διραροή ξένων ορμονών, όπως η BPA στο σώμα μας, από πλαστικά μπουκάλια, διακόπτουν την παραγωγή διαφόρων ορμονών. Εμπορικά προϊόντα περιποίησης σώματος, αποθηκεύουν χημικά όπως parabens και triclosan στα λιπώδη κύτταρα του σώματός μας, όπου κάνουν την απώλεια βάρους αρκετά δύσκολη.

Αποφεύγοντας τα πλαστικά μπουκάλια και τα προϊόντα περιποιήσης, είναι δύο από τους τρόπους που μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις ορμόνες σας για την απώλεια βάρους.

Ας δούμε λοιπόν τα 7 βήματα.

#1 – Να παίρνετε πολλές πρωτεΐνες

1

Η λεπτίνη είναι μια ορμόνη που επικοινωνεί με το μυαλό μας καθώς τρώμε. Όταν η ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνουμε ταιριάζει με τα ποσοστά που καίμε, τότε η λεπτίνη μας κάνει να αισθανόμαστε γεμάτοι. Αλλά έρευνεςέχουν δείξει πως τα λιπαρά, επεξεργασμένα τρόφιμα, μπορούν να δημιουργήσουν φλεγμονή στο εγκέφαλο που τον καθιστά λιγότερο αποτελεσματικό στο να δεχθεί την λεπτίνη. Η υγιής, οργανική πρωτεΐνη από την άλλη, κάνει το μυαλό μας αρκετά ευαίσθητο στην λεπτίνη.

Καλές πηγές πρωτεϊνών είναι:

  • Το γάλα
  • Τα ψάρια
  • Τα καρύδια
  • Τα όσπρια

#2 – Μην χάνετε γεύματα
Μπορεί να πιστεύετε πως εάν χάσετε ένα γεύμα είναι ένας καλός τρόπος να χάσετε μερικά κιλά, αλλά αυτό δεν ισχύει. Σύμφωνα με έρευνες, τα τακτικά γεύματα (ειδικά το πρωινό), «ξυπνούν» τις ορμόνες σας, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα του μεταβολισμού σας μέχρι και 10%.

#3 – Να κοιμάστε σωστά και αρκετά

Red kitten

Η λεπτίνη που αναφέραμε παραπάνω, παράγεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οπότε, εάν δεν συμπληρώσετε παραπάνω από 6 ώρες ύπνου, κάθε βράδυ, οι πιθανότητες είναι τα επίπεδα των ορμονών σας να είναι πολύ χαμηλά.

#4 – Ασκήσεις με αντιστάσεις
Καθώς σηκώνουμε βάρη, το σώμα μας παράγει περισσότερη τεστοστερόνη. Και γιατί να το θέλουμε αυτό; Κατ” αρχάς, βοηθάει στο να χτίσουμε και να δυναμώσουμε τους μύες μας. Επίσης, έρευνες δείχνουν πως η τεστοστερόνη βοηθάει στην απώλεια βάρους!

Είτε είστε άντρας, είτε γυναίκα, το να ασκήστε με βάρη μέχρι να νιώσετε ότι πονάτε (κάψιμο), είναι ότι πρέπει για να παράγετε τεστοστερόνη.

#5 – Αναπνοές

3

Οι ασκήσεις αναπνοών ενισχύουν την αποτελεσματικότητα των ορμονών για απώλειας βάρους, των επινεφριδίων. Αυτές οι ορμόνες παίζουν κύριο ρόλο στο να κρατάμε δυνατό τον μεταβολισμό μας. Σε ένα πείραμα, ερευνητές έβαλαν τους συμμετέχοντες να αναπνέουν από το κάθε ρουθούνι 27 φορές, τέσσερις φορές την ημέρα. Μέχρι το τέλος του πειράματος, που διήρκεσε ένα μήνα, οι συμετέχοντες είχαν αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό ανάπαυσης κατά 37%.

#6 – Αυξήστε τα επίπεδα της ωκυτοκίνης σας
Η ωκυτοκίνη είναι μία από τις ορμόνες που συνδέεται με την χαλάρωση και τη μείωση του στρες. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το στρες ευθύνεται για τις αλλαγές στην διατροφή μας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ενισχύσετε τα επίπεδα ωκυτοκίνη στον οργανισμό σας. Ένας τρόπος είναι η αλληλεπίδραση με τα ζώα. Οι ειδικοί συνιστούν επίσης να δίνουμε περισσότερες από 8 αγκαλιές κάθε μέρα!

#7 – Χαλαρώστε με τη ζάχαρη

4

Η ινσουλίνη βοηθάει το σώμα μας να αποβάλει την επιπλέον ζάχαρη που υπάρχει στη κυκλοφορία του αίματος. Όταν αναγκάζουμε το σώμα μας ναπαράγει πολύ ινσουλίνη όμως, καταλήγουμε με διαβήτη, μία αρκετά σοβαρή ασθένεια. Ο καλύτερος τρόπος να το αποφύγουμε αυτό και να κρατήσουμε την ινσουλίνη μας αποτελεσματική, είναι να μειώσουμε τις ποσότητες τροφίμων που περιέχουν υψηλές ποσότητες κατεργασμένης ζάχαρης. Ειδικά τα αναψυκτικά!

Δείτε επίσης το παρακάτω βίντεο:

 

 

 

David Wolfe,fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης