Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

7 must τροφές για τη δίαιτα σας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
7 must τροφές για τη δίαιτα σας

Τόνος σε κονσέρβα

Είναι ένα ψάρι πλούσιο σε φώσφορο, σελήνιο και κάλιο. Η χαμηλή του περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και χοληστερίνη, τον κάνουν μια ενδεδειγμένη διατροφική πρόταση. Ανήκει στα λιπαρά ψάρια, τα οποία χαρακτηρίζονται από υψηλή περιεκτικότητα σε ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως το εικοσαπεντανοϊκό οξύ (ΕPA) και το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA). Ακόμη και σε κονσέρβα, περιέχει  τις ίδιες υψηλές περιεκτικότητες σε ω-3 λιπαρά οξέα.

 

7 must τροφές για τη δίαιτα σας

Αυγουλάκι τρομερό

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως τα αυγά κάνουν καλό στη μνήμη και πρέπει να τα καταναλώνουμε άφοβα. «Φάε τ’ αυγό σου» φωνάζουν όλες οι μαμάδες, που γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια τροφή  πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά.. Είναι μια παρεξηγημένη τροφή, που επί της ουσίας δεν παχαίνει: Ένα μεγάλο αυγό περιέχει  70 με 80 θερμίδες, ενώ παρέχει το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε πρωτεΐνη και τα πολύτιμα, σίδηρο, μέταλλα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (ριβοφλαβίνη, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη Β12).

 

7 must τροφές για τη δίαιτα σας

Σέλινο για γρήγορο αδυνάτισμα

Αν θέλετε να χάσετε κιλά και να μην ξοδέψετε πολλά χρήματα για να το πετύχετε, ιδού η δίαιτα, ιδού και το σέλινο. Είναι ένα από τα πιο γνωστά αρωματικά βότανα που χρησιμοποιούμε στην ελληνική κουζίνα και αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζετε είναι ότι εκτός από πολλές βιταμίνες, έχει διουρητική δράση με αποτέλεσμα να νιώσουμε άμεσα ότι έχουμε ξεφουσκώσει.

 

7 must τροφές για τη δίαιτα σας

Κοτόπουλο για λαμπερά μαλλιά

Είναι μια νόστιμη και οικονομική τροφή, που μπορείτε να την απολαύσετε σε πολλούς συνδυασμούς. Γνωρίζατε ότι βοηθάει τα μαλλιά σας να είναι λαμπερά; Οι βιταμίνες που περιέχει το κοτόπουλο μας χαρίζει δυνατά μαλλιά και λαμπερό δέρμα. Αν μισείτε τα μαλλιά που σπάνε, είναι η ώρα να εντάξετε στη διατροφή σας πουλερικά και θα καλύψετε τις ανάγκες σας σε πρωτεΐνη και σίδηρο.

 

7 must τροφές για τη δίαιτα σας

Γιαούρτι για μέση δαχτυλίδι

Μαζί με το γάλα είναι δύο τροφές που αποτελούν σημαντικές πηγές ασβεστίου, το οποίο εκτός του ότι δυναμώνει τα οστά, βοηθά και στην ανάπτυξη της τρίχας. Ακόμη, περιέχουν καζεΐνη, μια πρωτεΐνη με αρκετά οφέλη.

 

7 must τροφές για τη δίαιτα σας

Καρότα για τέλειο μαύρισμα

Το αγαπημένο φαγητό του Μπαγκς Μπάνι αποτελεί μια σημαντική πηγή βιταμίνης Α, η οποία προωθεί την υγεία του δέρματος της κεφαλής -αλλά και της όρασης- κι εφόσον το υγιές δέρμα αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για υγιή μαλλιά, τα καρότα αποτελούν σοφή διατροφική επιλογή. Δοκιμάστε τα ως σνακ ή προσθέστε τα στη σαλάτα σας και δείτε τα μαλλιά σας να μεταμορφώνονται.

 

7 must τροφές για τη δίαιτα σας

Καλαμπόκι για κορμί φιδίσιο

Είναι μια πλούσια πηγή καλών θερμίδων και ένα νοστιμότατο συμπλήρωμα για τη σαλατούλα σας. Η θερμιδική περιεκτικότητα του καλαμποκιού είναι 342 θερμίδες ανά 100γραμμάρια. Ακόμη το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β, θρεπτικά συστατικά, όπως η θειαμίνη και η νιασίνη. Η θειαμίνη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας των νεύρων και της γνωστικής λειτουργίας.

 

 

 

clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Γιώργος Newsitamea

6 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο που θα ήταν καλό να αποφεύγεις

Efi Nika

5 τρόποι να ξανακάνουμε το φαγητό απόλαυση

newsitamea