Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ

7 μορφές καρκίνου απειλούν τις παχύσαρκες γυναίκες!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

7 μορφές καρκίνου απειλούν τις παχύσαρκες γυναίκες!!!

 

Οι παχύσαρκες γυναίκες διατρέχουν 40% περισσότερες πιθανότητες από τις αδύνατες να εκδηλώσουν καρκίνο στη διάρκεια της ζωής τους, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.

Ο κίνδυνος αυτός αφορά τουλάχιστον επτά μορφές καρκίνου: τον καρκίνο του παχέος εντέρου, του μαστού μετά την εμμηνόπαυση, της χοληδόχου κύστεως, της μήτρας, του νεφρού, του παγκρέατος και του οισοφάγου.

Στατιστικές που έδωσε στη δημοσιότητα ο έγκυρος βρετανικός οργανισμός Cancer Research UK αποκαλύπτουν ότι συνολικά οι παχύσαρκες γυναίκες έχουν μία στις τέσσερις πιθανότητες να εκδηλώσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους έναν καρκίνο που σχετίζεται με τα κιλά τους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εξαιτίας των πολλών περιττών κιλών καταγράφονται 80 κρούσματα καρκίνου περισσότερα ανά 1.000 γυναίκες απ’ ό,τι στις αδύνατες (274 ανά 1.000 παχύσαρκες γυναίκες, έναντι 194 ανά 1.000 γυναίκες φυσιολογικού βάρους).

Οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου η παχυσαρκία.

Ένας από τους ισχυρότερους είναι η συσχέτισή της με τις ορμόνες που «τροφοδοτούν» τον καρκίνο και δη με τα οιστρογόνα, τα οποία ως φαίνεται παράγονται από τα λιπώδη κύτταρα.

Εξαιτίας αυτού του μηχανισμού, υπολογίζεται ότι το περίπου 12% των καρκίνων του μαστού σε γυναίκες που έχουν περάσει την κλιμακτήριο, οφείλονται στην παχυσαρκία.

Συνολικά, πάνω από το 8% όλων των καρκίνων στις γυναίκες προκαλείται πλέον από την παχυσαρκία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους παχύσαρκους άντρες είναι 4,4%.

«Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη, αλλά πρέπει κανείς να προσπαθεί, κάνοντας έστω και μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωή του», δήλωσε η δρ Τζούλι Σαρπ, εκπρόσωπος του Cancer Research UK. «Μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο».

Πηγή : Web Only

 

tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Διαβάστε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

newsitamea