Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

7 «γιατί» πρέπει να αποδεχθείτε τις αδυναμίες σας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
7 «γιατί» πρέπει να αποδεχθείτε τις αδυναμίες σας

 7 «γιατί» πρέπει να αποδεχθείτε τις αδυναμίες σας

Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο και όλοι, ως άνθρωποι, έχουμε πολλά ευάλωτα σημεία και μυστικά που μας κάνουν τρωτούς και αδύναμους. Οι σύγχρονες, όμως, συνθήκες ζωής επιβάλλουν μια πιο σκληρή αντιμετώπιση των πραγμάτων, οδηγώντας μας να ξεχνάμε την ομορφιά του να είναι κάποιος ευαίσθητος, να έχει την ανάγκη της παρουσίας κάποιου άλλου στη ζωή του και την απελευθέρωση του να ζει κανείς χωρίς το φόβο του να φανούν οι αδυναμίες του.

Οι αδυναμίες, όμως, υπάρχουν, πάντα θα υπάρχουν, τις έχουμε όλοι, αυτές κάνουν τον καθένα από εμάς ιδιαίτερο και μοναδικό και η τελική αναγνώρισή τους θα μας φέρει πιο κοντά στην ευτυχία και την αγάπη του εαυτού μας.

Αποδεχτείτε, λοιπόν, τα τρωτά σας σημεία, γιατί…

1. Θα εκτιμήσετε όλα όσα σας κάνουν μοναδικό
Αποδεχτείτε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας και έτσι θα αγαπήσετε το σύνολο του εαυτού σας και όχι μόνο όσα σας κάνουν να υπερέχετε σε σχέση  με τους άλλους. Η μοναδικότητα του καθενός προέρχεται από όσα τον καθιστούν δυνατό και τρωτό ταυτόχρονα και η εσκεμμένη αδιαφορία για το πιο αδύναμο σκέλος της προσωπικότητά σας, απλά καθυστερεί την αποδοχή και αγάπη του εαυτού, που είναι ουσιαστικά ο κυριότερος στόχος όλων.

2. Θα ελκύετε τα σωστά άτομα
Όταν δεν υποκρίνεστε ένα δυνατό και αλώβητο άτομο και είστε ο αληθινός εαυτός σας, τότε είναι σίγουρο πως θα προσελκύσετε και τα σωστά άτομα στη ζωή σας. Μη φοβούμενοι να δείξετε τα αδύναμα σημεία σας, ελκύετε άτομα που έχουν την ίδια θεώρηση με εσάς και έτσι δίνετε την ευκαιρία στον εαυτό σας να κάνετε αληθινούς φίλους στους οποίους δεν θα φοβάστε να εκτεθείτε.

 

7 «γιατί» πρέπει να αποδεχθείτε τις αδυναμίες σας

3. Θα νιώσετε, οι ίδιοι, πιο κοντά στους άλλους
Όταν αποδέχεστε τις δικές σας αδυναμίες, γίνεται πιο εύκολο να αποδεχτείτε και τις αδυναμίες και τα βάσανα που ταλαιπωρούν τους άλλους. Αντιλαμβανόμενοι πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε τα ίδια, πάνω-κάτω, προβλήματα, αγαπάτε και τον ίδιο σας τον εαυτό περισσότερο, αλλά αποκτάτε και την ικανότητα να αντιληφθείτε καλύτερα τα προβλήματα των αγαπημένων σας προσώπων και να σταθείτε στο πλάι τους, όπως τους επιτρέπετε να κάνουν κι εκείνοι το ίδιο, στις δικές σας αδύναμες στιγμές.

4. Θα συμφιλιωθείτε με το παρελθόν σας
Όλοι έχουμε κάνει λάθη και όλοι κάποιες στιγμές στη ζωή μας μετανιώνουμε για συγκεκριμένες αποφάσεις και πράξεις του παρελθόντος. Μάθετε όμως να αποδέχεστε το δικαίωμά σας στις λάθος αποφάσεις και μην αναλώνεστε στο αυτομαστίγωμα για τα περασμένα. Μην πολεμάτε τις αδυναμίες σας, γιατί έτσι θα κυριεύσουν τις σκέψεις και τη ζωή σας, αλλά συμφιλιωθείτε με τα λάθη και το παρελθόν σας ώστε να μάθετε από αυτό και να μην επαναλάβετε τα λάθη του.

 

7 «γιατί» πρέπει να αποδεχθείτε τις αδυναμίες σας

5. Θα κάνετε καλό στη σχέση σας
Τη στιγμή που θα αποδεχτείτε τις αδυναμίες σας, θα είναι και η στιγμή που θα έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας. Όταν ρίξετε την ασπίδα του δυναμικού και άτρωτου ατόμου, τότε θα δώσετε στον εαυτό σας αλλά και στον σύντροφό σας την ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά, να σας γνωρίσει καλύτερα κι να σας αγαπήσει περισσότερο γι’ αυτό που είστε και όχι γι’ αυτό που θέλετε να δείχνετε.

6. Θα γίνετε προσιτοί στους άλλους
Όταν θεωρείτε εαυτόν δυνατό και υπεράνω όλων και πάντων, τότε δημιουργείτε μια απόσταση με τους άλλους, που μπορεί να μην το κάνετε επίτηδες, αλλά τους αποθαρρύνετε από το να σας πλησιάσουν. Όταν είστε ο εαυτός σας, με όλες τις αδυναμίες και όλα τα κολλήματά σας φανερά στους τρίτους, οι άλλοι ταυτίζονται περισσότερο με εσάς και νιώθουν άνετα και να σας προσεγγίσουν και να κάνουν παρέα μαζί σας.

 

7 «γιατί» πρέπει να αποδεχθείτε τις αδυναμίες σας

7. Θα νιώθετε καλύτερα στο χώρο εργασίας σας
Μη φοβούμενοι τις αδυναμίες σας και έχοντας μάθει να στηρίζεστε στα πόδια σας, με αυτές στο βιογραφικό σας, θα μάθετε να χειρίζεστε τον επαγγελματικό ανταγωνισμό, μεγάλο κομμάτι του οποίου είναι οι φήμες γύρω από ένα άτομο, η οποία συχνά βασίζεται σε αναληθή συμπεράσματα.
Δείχνοντας τον πραγματικό σας εαυτό, μπορεί να νομίζετε ότι θα σας εκμεταλλευτούν οι άλλοι, αλλά θα αποκτήσετε πολύ περισσότερους σύμμαχους στη δουλειά παρά εχθρούς. Ο ανταγωνισμός άλλωστε είναι αναπόφευκτα μέσα στο πλαίσιο και όσο περισσότερους  φίλους έχετε στη δουλειά, τόσο πιο εύκολα θα τον αντιμετωπίσετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika